fredag 4. november 2011

Bruktfunn og gulvsliping


På vei til Lunden  så jeg et skilt som lokket med salg på bruktbutikken, og hvem klarer vel å stå i mot fristelsen da? Halv pris betyr jo at man kan kjøpe dobbelt så mye det ;o)
Denne bollen fra Stavanger Flint er så flott at den er pynt i seg selv...
...eller den kan fylles med epler sånn at den er litt til  nytte også.
Et firkantet oste/smør-fat fra Egersund fant jeg også til under 20 kr.
Dagens beste kjøp var likevel denne skjønne skålen fra Egersund! Helt perfekt til påsken og våren med den fine dekoren.
I Lunden har det vært gulvsliping på gang. Bildet viser utgangspunktet som hadde så mange lag med lakk at det så nesten ut som om det var malt brunt. I tillegg var det partier på gulvet hvor det har foregått en eller annen aktivitet som har satt dype spor...
Ser du skapet i hjørnet, forresten? Nederst på denne siden kan du se hvordan det så ut før vi malte det i samme farge som veggen.


Utstyret som vi får leid hos Fargerike Grimstad.
Resultatet begynner å komme til syne. De mørke/rødlige feltene i gulvbordene kommer av at det er brukt malmfuru da de la gulvet for over 100 år siden. Litt overraskende, siden jeg trodde denne type material helst ble spart til vinduer og andre bygningdeler som ble utsatt vind og vær. For oss er det jo bare en bonus siden vi har et gulv med ekstra god kvalitet.Midt i slipeprosessen...

Gulvet er ferdig slipt! En tidkrevende og tung jobb, men resultatet er verdt det. Vi har vurdert litt fram og tilbake hva vi skal behandle gulvet med. Gulvet er så fint at maling ikke er aktuelt her, så det blir en form for oljebehandling.
 Har du noen gode tips når det gjelder produkter blir vi veldig glad om du deler dem med oss :o)

7 kommentarer:

Blått til lyst sa...

For et utrolig flott gulv!
På Lunden ble nok ingenting valgt tilfeldig den-gang-da.
Sannelig godt dere ikke er så gale at dere maler det *S*
Vi har slipt mange gulv. Der de var lakket da huset var nytt, valgte vi å lakke dem igjen. På soverommene, der gulvene opprinnnelig var malt, valgte vi å slipe og lute. Rett og slett fordi det var mye lunere og tryggere for små barneføtter som ellers skle både hit og dit. Nå skal det også sies at på på 1980-tallet (da vi tok første sjauen) var Fakselut en voldsomt populær greie *S*
Olje har jeg lite erfaring med. Vi oljet ett gulv etter Fakse-behandlingen, men det syntes vi ble svært lite vellykket. Ujevnt i fargen, og lite delikat.
Lykke til!
Og - den lille bollen med gåsunger og bjørkerakler var aldeles sjarmerende - Liv

Gårdsjenta sa...

Moro med litt loppisfunn da :)

Utrolig flott gulv!!
Kosta det mye å leie sånn slipemaskin eller? Har planer om å slipe noen gulv her også. Mannen har veldig lyst til å legge parkett over da.. Så vi får se hva det blir til..

Er spent på å se det ferdige reaultatet :)

Jenta på Laug sa...

Er så moro å koma over slike funn. Like moro kvar gong!
Kjempeflott:)
Hadde verkeleg ønska me tok jobben med gulvet på kjøkknet( veldig tykt lag med lim etter linoleum) istedet for parkett,men me får sjå med tida:)
Kjempefint var det verfall!

LIVS LYST sa...

Oi, her går det fremover og fiiint blir det. Dere står så på. Dere tar oss igjen....! ;O) hihi

Har laget en liten link inn til deg i dag.
Tusen takk! ;O)

Liv

Saras stove sa...

Så spennende! Det kommer til å bli kjempeflott! VI har nylig oljet et nylagt furugulv. Vi brukte en 50/50 blanding av trestjerners lys brun naturell og hvit olje. Det var først da jeg vi fikk fargen vi var ute etter. Jeg endte opp med å olje det hele tre ganger - under første runde lot jeg oljen ligge blank i 15 min, neste runde 25 min, og siste runde 15 min. Tror jeg hadde sluppet unna siste runde, om jeg bare hadde latt det ligge blankt i 2 x 25 min i to omganger.
Lykke til! Gleder meg til å følge med videre :)

MissMette sa...

Gulvet kommer til å bli kjempefint, veldig spennende å titte inn her til deg ღ Bare sååååå masse fint du har og huset kommer til å bli aldeles nydelig :) Masse flotte bruksting du også får tak i, som jeg gjerne skulle ha hatt, hihi... Falt pladask for den hvite bollen du fikk tak i ღ Jeg var så heldig å få tak i et par hvite boller fra Egersund her om dagen, så de gleder jeg meg til å vise frem en dag :) Likte også veldig godt ostefatet, superstilig! Tusen takk for alle koselige kommentarer også, de setter jeg virkelig stor pris på ღ Ønsker deg en flott søndag, stor klem fra Mette

Åshild sa...

Her ble gulvene slipt og oljet av en profesjonell gulvsliper. Jeg mener bestemt at oljen blir hardere når den blir jobbet inn i treet av en maskin. Vi syntes at de første gulvene ble veldig hvite, så ha reduserte mengden av den hvite oljen på de siste. Nå angrer vi. Gulv blir veldig fort mørke. For å beholde de nyslipte fargen må det inn en del hvitt. Jeg vet bare ikke hvor mye.

Legg inn en kommentar