lørdag 29. oktober 2011

Oppsummering av uken


I går var jeg så utrolig heldig å denne flotte, gamle flaskekassen ! Synes disse kassene er veldig sjarmerende, og bruksområdene er mange. Har en gamle flasker er det jo veldig fint å stille dem ut i en slik kasse, eller en kan gjøre som jeg; sette høstens siste blomster fra hagen oppi den.

Kassen er fra Christiansands Bryggeri som ble dannet i 1856, og det hadde vært gøy å vite når denne ble produsert.
Tusen, tusen takk til den snille giveren :o)
En liten tur innom gjenbruksbutikken ble det tid til denne uka også. De som har fulgt med på bloggen en stund har sikkert skjønt at brune krukker står høyt i kurs her, og da spiller ikke størrelsen noen rolle. Denne lille krukken kostet hele 10 kr, men har en sjarmfaktor som gjør den mye mer verdt, synes jeg.
Egersund-skålen i mønsteret "Willow" kostet 15 kr, og kunne heller ikke etterlates i butikken.

Det er ikke alt som kan kjøpes på bruktbutikker eller på Finn.no, og når en skal ha spesielle ting til restaurering av gamle hus er det greit å ha spesialbutikker som Molo AS. Vinduskitt er forbruksvare hos oss for tiden, så et 5-kilosspann vil nok komme godt med.
Selv om de fleste hjørnejernene på vinduene som skal restaureres er helt fine, er det noen som må byttes ut. Hos oss er det brukt en blanding av hjørnejern i 1900-talls stil og de som er i sveitserstil, så da valgte vi å kjøpe de nye i sveitserstil.Ordentlige og tidsriktige skruer må selvsagt også til, ikke noe stjerneskruer her...
Hele første etasjen i Lunden har vinduer med varevindu. Vindusvatt blir brukt til å tette mellom inner-og yttervinduene, og som det står på pakken var det "et dekorativt element som av og til ble pyntet med nisser og lignende til jul" :o)
En arbeidsøkt i huset denne uka resulterte i at nå har taket i midtstua fått 2. strøket med maling, den siste vinduskarmen er nymalt og fin, og den blå muren er endelig blitt hvit!

(Beklager dårlig billedkvalitet, men mobilen måtte gjøre nytten da kameraet gikk tomt for batteri...)
Her skal snart rundovnen vår få komme til heder og verdighet. (Fargen på veggen er ikke så mørk som det kan se ut her, men det er vanskelig å få godt fotolys her.)

Et lite tilbakeblikk; sånn så stua ut i fjor på denne tiden. Det er kanskje unødvendig å si at det var en lettelse å få malt den muren.
Neste punkt på programmet er sliping og behandling av gulvet, så følg med...
6 kommentarer:

Hulda sa...

Virkelig litt av en jobb dere har gjort i stua! Så flott det ble! Fine bruktfunn du har gjort. Likte veldig godt den flotte kassen. Den var du heldig med! :)

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Tusen takk for dine varme ord til meg!

Så heldig du er som fikk en slik velbevart kasse. De kassene er kjekke til så mangt. Liker også de krukkene, og den lille var yndig! Så flott soveromssett du har funnet! Skikkelig koselig!!
Dere har gjort litt av en jobb! Men du så fint dere får det!!
Lykke til med gulvet!

Klem fra Hjørdis:)

Asbjørg sa...

Heisann,spennende og flott blogg du har!Flaskekassen var kjempefin!

Tone/Skrinet Antik og Kuriosa sa...

For en herlig fremgang dere har nå :-) Takk for koselige ord om vår renovering. Ting tar tid når man holder på med slikt, men gjett om det er verdt det!
Ha en deilig søndag!

Klem Tone

EKTE INTERIØR sa...

Spennende! Vi følger med! Husker nissene i vindusvatten hos min mormor og morfar! :))

Mita på landet sa...

Å, det blir så lekkert!!
Morsomt å se hvor mye likt arbeid vi har gjort og fortsatt har å gjøre.Er kjempe spennende å følge bloggen deres:)

Vi har nå fått slipt kjøkkengulvet (bilder kommer etterhvert..;). Gjorde dette selv, men sliping av de øvrige gulvene i huset blir høyst sannsynlig satt bort. Slipinga gikk forsåvidt greit, men det tar tiiiiid.. Vi har vært litt fram og tilbake når det gjelder behandling av kjøkkengulvet, men tror nok vi ender opp med å bruke hvit panellakk. Kommer til å gjøre dette om ikke altfor lenge, så dere kan jo se hvordan det blir hos oss (tvi,tvi)før dere bestemmer dere for evt videre behandling;) Må bare rette ut en gammel skade på gulvet før vi behandler det...:)
Ha en fortsatt fin torsdag!

Marita

Legg inn en kommentar