søndag 6. november 2011

TeppekjøpFilleryer er en selvfølge i gamle hus, og jeg kikker alltid etter det når jeg er innom bruktbutikker og loppemarkeder. Det har ikke gitt den store uttellingen enda, og da vi kom over denne ryen som var på salg på Home and Cottage fant vi ut at den kan passe fint i Lunden. Den er fra LAMA og er vevd i ull.
Et lite inntrykk av hvordan det blir i stua vår, siden veggfargen på kjøkkenet hjemme er den samme.


Ullteppet i kurven er gammelt, men passer veldig godt til fargene i teppet. Kurven er et funn fra en gjenbruksbutikk og hjertet på veggen er også fra H&C.
Et teppe i samme sort som ryen skal få plass under spisebordet i stuen.

Det gamle nattbordet har vært vist på bloggen før, men her er det i en litt forbedret utgave; pusset, malt og med ny knott.


Jakten på gamle filleryer fortsetter, for det er fortsatt mange rom som kan trenge det i et gammelt og gulvkaldt hus...

8 kommentarer:

Hulda sa...

Supert å se disse filleryene. De kler huset ditt. Er selv glad i slike ryer, har flere her også.

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Ja, filleryen var kjempefin! Nydelige farger!

Hvordan vasker du filleryer? Har lyst på flere filleryer, men så er det dette med å vaske dem da!

Klem Cathrine :-)

Frøken Kringle sa...

Så koselig at du la igjen et lite spor på bloggen min fordi da fant jeg veien til din koselige blogg. Jeg har allerede bladd meg langt tilbake i innleggene dine, og legger meg til som følger så jeg kan få med meg resten av oppussingen deres.

For et herlig hjem...

Ha en fin uke.

Hilsen Kathrine

Saras stove sa...

Nydelig fillerye! Også er det så kjekt med en rye i ull til denne årstiden! Det er kjekt at butikkene følger litt med, og har en del "gammeldagse" filleryer for tiden :)
Så bra at du hadde nytte av gulv tipset mitt!

Blått til lyst sa...

Veldig koselig ull-rye og flotte farger.
Jeg synes heller ikke det er så lett å finne pene filleryer. Blaafarveværket hadde noen nydelige blå filleryer tidligere, men sannelig om jeg vet om de har dem enda.
Vi har rull på rull med ryer som flere generasjoner har vevd på gården, men så var det fargene... Filleryer bærer jo navnet sitt med rette, de ble vevd av gamle filler, og gamle filler speiler hva de hadde av klær og tøy. Her er det mye mørke ryer - de skulle også være praktiske i bruk *S*
En god uke til deg - Liv

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

For en nydelig fillerye! Den falt jeg også for!:) Skulle tro den var laget til det gamle ullpleddet. Jeg jakter også på filleryer. Så langt uten hell.
Og nattbordet gjorde seg med ny knott. Lite som skal til mange ganger.
Ha en fin mandagskveld!
Klem:)

LIVS LYST sa...

Ja, det passet jo perfekt det. Hehe. Koselig! Gammelt og nytt i skjønn forening hos dere. Gleder meg så til å se hvordan alt blir...!!!

Ha en fiiiin dag!
Liv

EKTE INTERIØR sa...

Er enig med deg i at det er vanskelig å finne brukte filleryer som er noe å ha. Er alltid på utkikk selv. Kjempefin rye du har kjøpt deg nå! Den kunne jeg virkelig ha tenkt meg på kjøkkenet. :)

Legg inn en kommentar