søndag 25. september 2011

Containerfunn


I sommerferien snublet vi omtrent bokstavlig talt over en container smekkfull av gamle skatter. Vi var ute og gikk da vi kom forbi et hus som tydeligvis skulle tømmes...

De gamle koffertene stakk såvidt opp av containeren og gjorde at vi spisset både ører og øyne (litt usikker på om det går an, men...). Vi så snart at de bare var noen av mange gamle og flotte ting som dessverre hadde fått merkelappen "skrot".Kort fortalt fikk vi sporet opp de som hadde ryddet og spurt om vi kunne forbarme oss over tingene istedenfor at de gikk på søppelhaugen. De gjorde vi heldigvis, og jeg følte nesten at vi hadde vunnet i lotto :o)
Rokken var knust i flere biter etter det ublide møtet med containeren, men det er utrolig hva litt trelim kan gjøre...
Noen slitte og vakre detaljer.
Denne har nok blitt godt brukt opp gjennom årene, og det er virkelig rått at noen kan få seg til å kaste slike klenodier.Krydderhyllen måtte gjennom en runde med salmiakkvann, og viste seg da fra en ny og mye hvitere side.
Et flott skrin i karveskurd inneholdt bla hattenål, brosjer og beltespenner.
Koffertene var smekkfulle av gamle kort, brev, notatbøker, bilder osv. Vi sorterte og destruerte mye av det, men tok vare de eldste og fineste postkortene.

Slik så konfirmasjonskortene ut på 1930-tallet.
Kortene var nesten som små bøker med flere sider inni. Utrolig gøy å få et innblikk i korttradisjonene i "gamle dager".
Jeg har fortsatt ikke kommet over at alt dette skulle vært kastet på søpla, og er glad for at vi gikk tur denne kvelden og fikk reddet disse skattene!

9 kommentarer:

Saras stove sa...

Litt av noen funn må jeg si! Så bra og heldig at dere kunne redde de fra skrothaugen!

Mamsens hus sa...

Oj, så mye flott!!
Jammen fint at dere fant det,
trist om så mye fint hadde havnet på dynga.
Ha en fin kveld. :)

Blått til lyst sa...

Så flott at dere hadde øynene med dere, og initiativ til å spore opp og spørre "eierne" om å få overta de kasserte sakene.
Det ble jeg veldig glad av å lese, men jeg ble nedstemt og trist av å se hva folk kan kaste. Trist fordi så mange ting som fortjener videre liv, havnet i containeren, og veldig trist fordi de menneskene som har eid dette, ikke har familie som verdsetter og gleder seg over minner og familiehistorie.
Akk ja, sann - fint det havnet hos dere - Liv

MissMette sa...

Hei Mona :)
Alltid koselig å titte innom din herlig og flotte blogg ღ ikke alltid jeg får tid til å legge igjen en kommentar, tiden strekker bare ikke til… men jeg prøver så godt jeg kan :) liker i alle fall bloggen din veldig godt, og det samme med hjemmet ditt og hvordan du tar litt vare på slik det var, og at du setter din personlig preg på hjemmet ditt – synd du er veldig flink og veldig gjennomført, veldig gøy og inspirerende å se…

Heldige dere er som har kommet over så mye fint, likte såååå godt de flotte koffertene, og rokken – dere ga den liv igjen :) … og så mange flott gamle kort og bilder dere fant ღ Nydelig Gustaviansk blåfarge dere har på kjøkkenet, og DEN stilige lampen du har kjøpt hos Bloomingville var bare så tøff! Nydelig bilde fra kjøkkenet ditt her ღ og vakre høstbilder – ønsker deg en super uke som kommer, stor klem fra Mette

annashusidingtuna sa...

Hej!
Jag förstår att det måste ha kännts som om att ni vunnit på lotto, vilka skatter!!!
Ha en bra måndag.
Kram Anna

Maria - Min oldemors hus sa...

Det skulle virkelig vært pliktavlevering på slikt! Godt dere kom forbi, det ville vært en skam om tingen gikk tapt.

Anonym sa...

Fantastiske funn.
Og jeg er så glad for at dere kom over disse skattene.
Den rokken er veldig gammel og det er kjempetrist å se hva noen kaster.
Alle de nydelige kortene .....sukk..
Jeg legger meg til som følger hos deg . Det er så gøy å følge med på restaurering av gamle hus. Dere er flinke :)
Klem fra Ingunn

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Du verden for noen funn!! må visst ta en titt i containeren i strøket:-) En gang kom mannen hjem med en amerika-koffert. Så heldig som dere var, skal noe til:-) Kos dere med skattene!!
Klem fra Hjørdis

Livet i Fattighuset sa...

Det er det verste jeg har sett. Hvem i alle dager er det kaster så mye vakkert når det er så enkelt å gi det bort eller selge det. Her var dere superheldige, og alle de fantastiske tingene kommer til å få det helt flottflott i huset i Lunden.

Ha en fin helg!

Marie

Legg inn en kommentar