tirsdag 20. september 2011

Nesten tilbake til utgangspunktet...


Den observante leser har sikkert sett at vi jobber litt flere steder samtidig i Lunden, og lurer kanskje på om vi helt mangler fremdriftsplan. Vel, vi har jo en plan, men med gamle hus kan  denne forandre seg ganske fort siden en hele tiden må jobbe der det er mest hensiktsmessig. Og så er det jo godt med alt som er gjort :o)
Denne dagen gikk det ikke an å jobbe på vinduene i stua siden det regnet så fryktelig, og siden taket ikke er helt ferdig pusset, ble det maling av kjøkkenet i stedenfor!

Helt fra begynnelsen har vi tenkt at kjøkkenet skulle males blått. Da vi kjøpte huset var det en ubestemmelig grå-gul farge på veggene (igjen farget av nikotin...), men da vi fant et lag til med panel under denne var den malt i en blåfarge.
 (Dette bildet gjengir ikke fargen helt korrekt, men døren ser like ille ut  i virkeligheten. Kan ikke vente med å få malt denne hvit!)Vi valgte Gustaviansk blå siden dette er en klassisk farge med passe mengde grått i seg. Den opprinnelige blåfargen kommer vi antagelig til å bruke på et av soverommene.

Enda en dør som skal gå fra oliven-gusjegul til hvit etterhvert...
Her skal den gamle utslagsvasken få komme til heder og verdighet igjen også.
Fargekode og malingstype vi har valgt til kjøkkenet. Forøvrig er det veldig greit å male med Baronesse Fløyel, selv om det er en vannbasert maling. Den flyter fint utover og tørker ikke for fort.


I neste innlegg får dere se hva vi var så heldige å finne i en container da vi var på ferie i sommer...

8 kommentarer:

Hulda sa...

Virkelig en flott farge; gustaviansk blå. Så godt den passer i et gammelt hus, noe å tenke på for meg. :) Det blir jo så flott i Lunden. :)

EKTE INTERIØR sa...

Kjempefint! Litt "svensk" farge. ;) Gleder meg til å se funnet! Du hvor kjøper du den Urtemax flasken? Apotek? Skal kjøpe i morgen!!

Tone/Skrinet Antik og Kuriosa sa...

Nydelig, helt nydelig! Fargen kommer til å bli helt lekker sammen med alle dine skatter på kjøkkenet :-)

Den ubestemmelige gusje-gule fargen med tilsats av nikotin kjenner jeg igjen. Var og så på en spisestue, Gustaviansk sådan, men ikke blå da. Men avstod tvert da jeg kom inn i huset. ALLE vegger og tak var den fargen og spisestua hadde også fått den fargen. Den var hvit opprinnelig! Og den stanken i det huset glemmer jeg ALDRI. Og jeg er faktisk røyker selv...

Ha en deilig kveld! Klem fra Tone

Line sa...

En nydelig blåfarge- som passer perfekt til gamle kjøkkken. Vårt gamle tømmervegg-kjøkken har fått tilbake sin gamle blåfarge og er veldig fornøyd! Lykke til videre med restaurering- har vært i gjennom akkurat det samme... slitsomt, men samtidig veldig gøy!!!

Mita på landet sa...

He he.. morsomt at vi har like erfaringer når det gjelder å hoppe fra oppgave til oppgave.
Tenker jo av og til at folk må lure på hva i alle dager vi holder på med siden det tar så lang tid å få ferdig et lite rom..;)

Kjempe fin farge dere har valgt på kjøkkenet - elsker Gustaviansk blå!Dette blir kjempe fint!:)

Ha en fortsatt strålende uke!
*Marita*

Jenta på Laug sa...

Tusen takk for veldig hyggelig kommentar hos meg,gledar oss stort til me blir familie på tre:)

Nydleg farge,passa kjempe fint:) Må sei eg blei litt misunnleg på den lampa du hadde kjøpt under her og,så tøff:)

Ynskjer deg ein finfin dag:)

Hilde - Feien og Fjong sa...

Det er ein kjempe fin farge!

Maria - Min oldemors hus sa...

Lurt at du alltid legger ut navn og nummer på fargene dere bruker. Denne var (også) veldig fin.

Når det gjelder koffertene lurte jeg faktisk litt på å lagre klær i dem, f.eks. sesongtøy. Skal overveie saken nøye. (",)

Legg inn en kommentar