onsdag 8. september 2010

Velkommen til "Huset i Lunden"


(Bildet er lånt fra megler)


Vi har valgt å lage en blogg om å restaurere et gammelt hus, både for å dele våre erfaringer med andre og for at det skal bli en slags "minnebok" eller logg over hele prosessen.


Jeg synes selv det er veldig gøy og lærerikt å lese om andre som setter i stand gamle hus, så forhåpentligvis kan noen dra nytte av våre erfaringer og feiltrinn (for det blir sikkert noen av dem også) underveis.

Vi hadde kikket litt etter et passende feriehus vi kunne pusse opp, da vi fant dette på nettet.
Fornuften sa vel egentlig "nei", for huset hadde stått tomt noen år og bare forfalt, så bildene i prospektet var ikke altfor oppmuntrende... Til tross for dette så vi potensialet, og halvveis i budrunden var huset både innredet og tatt i bruk (vel og merke i mitt hode). Vi følte oss derfor heldige som stod igjen som vinnerene av budrunden, og håper vi ikke kommer til å forandre den oppfatningen altfor mange ganger i løpet av prosessen...

Det er ingen tvil om at det kommer til å bli mye jobb, og at arbeidsfordelingen kommer til å bli litt skjev. Mesteparten av jobben vil naturlig nok falle på mannen i huset, mens jeg skal bidra med det jeg klarer i tillegg til planlegging og innredning.


Vi er begge opptatt av å ta vare på mest mulig av det autentiske i huset, og heldigvis har det ikke vært gjort for mye "hærverk" i form av oppussing siden huset ble bygget. Det gjør jobben en god del enklere, siden vi slipper å rive ned så mye før vi bygger opp igjen.

Noen kameler må vi sikkert svelge underveis, siden vi har litt andre krav til komfort enn de hadde i 1909, men vi håper det ikke blir for mange.

Restaureringen er et langtidsprosjekt, og det vil sikkert bli litt stillstand i perioder, men det kommer ganske sikkert noen innlegg på bloggen som tar for seg oppussing av møbler til huset, eller andre "funn" som skal på plass der med tiden.

Finner jeg interessante fakta om aktuelle ting i forbindelse med disse "funnene" eller det vi driver med i restaureringsprosessen, vil jeg prøve å skrive litt om dette også.


Bilder vil det også bli en del av, siden jeg er veldig glad i å fotografere. Foreløpig har jeg ikke fått tatt så mye bilder av huset, men her er noen av "lyspunktene" som befinner seg i huset og som kan gi et lite bilde på den stilen vi vil forsøke å gjenskape

En perle av en komfyr...Fra kjelleren
Utelampen trenger en liten oppussing ogsåBolle fra Egersund Fayance stod igjen på kjøkkenet, full av blåmaling...
Nydelige detaljerFlotte Løve-glass som stod i kjelleren


7 kommentarer:

LIVS LYST sa...

Jeg skal i alle fall si med en gang: FOR ET NYYYYDELIG HUS!!!!

Oioi.... her ville jeg bodd her... men som vi vet alle, det er mange ting å ta hensyn til når det gjelder å bosette seg et sted. Håper dere får det til en gang!!

Jeg legger bloggen din i min bloggliste så lenge, for jeg vil så gjerne se mer. Og det blir spennende å se hva du vil blogge om. Og bloggen din passer nok i RESTAURERING PÅ LANDET-listen, jeg har bare lyst å se litt mer først! ;O)

Tusen takk for kjempe koselig (og lang) mail, det satte jeg pris på. Og såå lykke til med prosjektet deres. Jeg skal lett følge med og håper du kommer til å legge ut mansse bilder fra restaurering og hvordan tingene tar form!

Gleder meg!
Vennlig hilsen fra Liv ;O)

LIVS LYST sa...

Nei. Jeg legger deg rett inn i RESTAURERINGS-listen jeg! Blogg masse om det da!! ;O) hihiih...

Liv

Unknown sa...

Så moro, Mona! Legger meg til som følger og venter i spenning på nye innlegg! Hvor ligger dette huset? Det er jo sååå gøy å pusse opp og restaurere. :-) Klem fra meg!

Linda S sa...

Lykke til med oppussinga :)

Linda S sa...

(eller restaureringa rettare sagt) :)

Unknown sa...

Hei Mona:-) Så morro, dette vil jeg gjene følge med på. Gratulerer med et nydelig sted. Venter spent på mer. Lykke til!! Eli-Ann

Tornerose sa...

Gratulerer med huset får jeg vel si siden dere ønsket det så veldig. Jeg er sikker på at det blir fantastisk når dere er ferdige.

Legg inn en kommentar