søndag 26. september 2010

En liten oppdatering

Dagens mest revolusjonerende nyhet må vel være at det er blitt lys i Lunden!

Strømmen er nå tilkoblet etter å ha vært avstengt i rundt 10 år. Det elektriske anlegget ser ikke så galt ut, men litt oppjustering fra fagfolk blir det nok.

Dagens arbeidsøkt førte til at vi har fått et mer nøyaktig bilde på hvor mye råte
det er rundt omkring. Ingen store overraskelser egentlig, bare en bekreftelse på at
her er nok å gjøre...

Rundt den ene pipa ble det fjernet en del bord som var råtne, både i vegger og tak. Her visste vi at det stod dårlig til, og det viser seg at det må byttes en del av gavlveggen mot syd. Dette er antagelig årsaken til at det er svikt i huset (sammen med en litt for overdimensjonert peis), og resultatet er at gulvet ikke er helt i vater...

Ytterdøren og området på gulvet innenfør denne er helt ødelagt, og det er tvilsomt om vi klarer å redde døren. I dag ble det fjernet råtne gulvplanker her og området ble midlertidig tettet så det ikke kommer mer fuktighet inn.

Vi visste at det skulle ligge en brønn tilknyttet huset, men det har vært vanskelig å finne den siden den ligger så langt unna huset. I dag ble den lokalisert, og førsteinntrykket er at den ser ut til å være i rimelig god stand. Dette gjør at vi får tilgang på vann i første omgang, men på sikt blir det antagelig boring etter grunnvann.


På kjøkkenet ble det avdekket en overraskelse i taket. Det viste seg at under panelen, ligger det flotte åser! Disse har blitt kledd inne etter at det ble lagt strøm inn i huset, men heller ikke her var det isolert på noen måte. Jeg synes det er flott både med panelt tak og med åser, så en mulighet er at vi legger panel mellom de opprinnelige åsene.


Tror dagens arbeidsøkt viser litt av det som er betegnende ved å restaurere et gammelt hus; en får noen "dårlige nyheter", men så dukker det opp masse positive overraskelser også som veier opp for de negative.


Ingen bilder fra huset i dag, men litt "nytt" fra gjenbruksbutikken har det blitt denne uka også:

Gammel såpeskål fra Poppelsdorf


Liten krukke i den "riktige stilen"Dessertskåler "Blå blomst" fra Egersund
Brun bakebolle i keramikkIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar