søndag 12. september 2010

Omvisning i 2. etasje


Da er vi så vidt i gang med "operasjon Lunden", og første arbeidsøkt bestod i å feie bort noen kilo muselort og ganske mange meter spindelvev. Det ble straks litt mer innbydende å oppholde seg i huset...


Nå er også de knuste vinduene tettet, og vi må ta stilling til det vanskelige spørsmålet "bevare vinduene eller skifte til nye?"Vi vil selvfølgelig helst bevare de opprinnelige vinduene, men deres skjebne avgjøres av hvor mange vindu som er mulig å restaurere.


I mens vi grubler på det, kan dere bli med på en liten visning i 2. etg. Dette er den delen av huset som er best bevart og hvor jobben stort sett består i å bytte ut noen råtne bord og å male.
Gangen med trapp opp i 2. etg. Under trappen skjuler det seg et stort kott.
Døren til høyre går inn på kjøkkenet og til venstre er det åpning inn til stuen.

En liten sovealkove, som vi har tenkt å gjøre om til et eget rom ved å sette opp
en vegg der rekkverket står.


På loftstuen tror vi det har stått en vevstol, og delen som står igjen er festet både i taket og gulvet. Jeg vet om noen som hadde blitt glad for "karusell" på loftet, men jeg tror nok den må demonteresDet er rikelig med innebygde skap her oppe, både på loftstua og på soverommeneVinklene og det halvrunde vinduet gjør stua litt spesiell


Det største soverommet


Soverom nr. 2


Vi finner mange fine ting som ligger igjen i huset, og de må jo selvsagt bloggifiseres...Bakstestikker som ble brukt til å snu lefser og flatbrød med
Bærplukker


Dørslag i emaljeNydelig serviettring i sølvEt velbrukt kjevle


Minner fra forrige eier som skal brukes i et lite prosjekt...

7 kommentarer:

Unknown sa...

Hei igjen, og masse takk for titten;-)) Dere har sannelig funnet mange flotte skatter allerede. Huset ser slett ikke verst ut synes jeg, veldig koselig. Mange spesielle detaljer som gir særpreg, spennende;-)))

Huset i Lunden sa...

Koselig at du kikket innom :o) Ja, det ser ganske greit ut oppe, det er 1. etasje som er den store utfordringen. Forbered deg på sterke scener når de bildene kommer ;o) Huset var egentlig tømt da vi kjøpte det, så alt vi finner er en kjempebonus, synes jeg. Det forteller litt om de som har bodd der før, og det er jo spennende.

Unknown sa...

Så koselig, Mona. Ble overrasket over hvor bra det så ut inne. :-)

LIVS LYST sa...

Så herlig 2.etasje! Her blir det muligheter vet du. Gøy med kriker og kroker.

Liv

Ingvild sa...

Det kommer til å bli kjempe fint:)

Unknown sa...

"Karusellen" i 2 etasje er en diger rennebom.
Altså det som blir brukt til å lage renning til veven på. (renning = alle trådene som går på langs i en vev og som sammen med innslaget (trådene på tvers) danner det vevde stoffet .
Hilsen en vevkjerring

Huset i Lunden sa...

Takk for info! Jeg forstod at det hadde noe med en vevstol å gjøre, men var ikke helt sikker på hvilken funksjon den hadde. Synd ikke vevstolen stod igjen også, da skulle jeg vevd filleryer til huset selv ;o)

Legg inn en kommentar