mandag 20. februar 2012

Prosjekt lappeteppe er ferdig


Jeg skrev et innlegg  her om lappeteppet jeg begynte på etter at jeg fant så mye restegarn i et gammelt syskrin. Over et år har det tatt å bli ferdig, men da skal det sies at det har vært mange og lange pauser mellom hver gang jeg har heklet på det også.Etter at jeg hadde heklet opp alt restegarnet, kjøpte jeg "Ullteppegarn" i offwhite og mørk grå for å få teppet så stort som jeg ønsket.Da teppet målte 1,05 x 1,85 passet det fint å avslutte, for da begynte jeg å bli en smule lei...

Ikke alle fargene jeg hadde valgt om jeg hadde kjøpt garnet selv, men sånn er det med et restegarnsteppe.
Lappene heklet jeg sammen med tre fastmasker  i hvert "hull" på lappen, noe som gir en fin kant mellom lappene på baksiden.
Det er alltid gøy å vite hvor gamle ting er, og jeg synes det er stas å finne gamle tekstiler som har årstallet brodert på seg. Derfor sydde jeg årstallet på et bånd som jeg festet på bakside av teppet.
Resultatet er et utrolig varmt og godt teppe som egentlig er tiltenkt huset i Lunden, dvs. om jeg klarer å unnvære det her hjemme da ;o)
14 kommentarer:

Bolettes hus sa...

Hei! Så fint det teppet var!! Jeg likte så godt at selve lappene var ensfarget! Spennende med restaurering av gammelt hus! Det er kjempegøy selv om det er slitsomt. (Snakker av erfaring. Vi har restaurert ett fra ca 1860).
Lykke til! la meg til deg som følger jeg:-)
Kari

Maria - Min oldemors hus sa...

Flott teppe! Jeg synes egentlig det er fint å ha sånne prosjekter liggende, der det ikke gjør noe om man har en kort eller lang pause, og som man kan vende tilbake til fra tid til annen. Lurt med årstallet. Du skulle lagt til initialene dine, tenk så gøy for etterkommerne å finne. (",)

Astri Moseidjord - Lensmannsgården sa...

Så flott teppe! Varmer nok godt på en kald vinterkveld :-) Har det skjedd noe i Lunden i det siste?
-Astri-

Mira sa...

Teppet blei kjempefint! Liker fargene eg;-)

Sola blender meg her eg sitter, ikkje noe å klage på det.

Ha ein superfin dag! Klem,

Kristina, nord i bygdo sa...

Nydeleg teppe med herlege fargar. Ser lunt og godt ut. Du har vore veldig flink for dette er mykje arbeid!

Mattisheimen sa...

Å, det var et kjempefint teppe! Skjønner godt at du har blitt lei innimellom, men det er jo koselig med mange små lappeprosjekt (MEN fryktelig kjedelig når alt skal settes sammen!). Jeg begynte på ett i sommer en gang på Mattisheimen, og jeg ga meg da det akkurat var stort nok til å dekke en stol :p

Du spurte meg en gang om serien min egner seg til 11-åringer (beklager tregt svar!!). Det er ikke noe som tilsier at de ikke skal kunne lese den, men om de finner den interessant er noe annet. 11-åringen min ventet utålmodig på ei ledig bok, og da hun omsider fikk den, var hun rask til å kunngjøre at dette nok ikke var "artig" nok for henne :)

Klem, og kos deg med det fine pleddet!

Mita på landet sa...

Så fint det ble! Og morsomt med årstall-lappen:)

Jeg har selv et lappeteppeprosjekt som jeg har holdt på med i flere år (...), og ser ikke helt enden på det enda. Tar det fram i ny og ned, men stort sett ligger det utferdig for seg selv i kurven..

Ha en fortsatt god tirsdag:)

*Marita*

Livet under Skriua sa...

Flott teppe! Holder på med et tilsvarende selv, og jeg har også valgt ensfargede ruter. Men jeg er veldig usikker på når jeg blir ferdig... Veldig godt tips med merking med årstall!

Anonym sa...

Kjempefint lappeteppe. :))
God helg fra Mette.

Monica sa...

Så flink du er som har heklet et så stort teppe, det ble superfint:)
Synd med den hollandske krukka som forsvant da :(

Ha ei fortsatt fin helg :))

mirjamsdrøm sa...

Heisann!
For et flott teppe du har laget!
Jeg har et lignende som min oldemor har laget..det er desverre merket av tidens tann men fint er det ;)
Koselig å titte innom deg!
Ha en fin helg videre!
Klem ;)

EKTE INTERIØR sa...

Så fint det ble!! Og så gøy at du broderte inn årstallet på det, det har jeg aldri sett før. Veldig gøy å finne ting med årstall! :)

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Nydelig lappeteppe du har heklet!! Skjønne farger. Det må være deilig å ha rundt seg!! Herlig med årstall brodert på. Og en skjønn liten tresnelle:-) Så flink du er! Skulle ønske jeg hadde lært meg å hekle!

Så mange flotte ting du fant hos brukthandleren. Romantisk med melkar. Koselige mugger, etc.:-)

Ha en fortsatt fin uke!

Klem;-)

Siri sa...

Ååå, så fint teppet ble! VET det er mange timer bak dette.. Har holdt på lenge med et selv, burde snart si meg ferdig! Jeg får ta en runde til når jeg får motivasjonen tilbake! Ha-ha. Kjempefine bilder.. Klem Siri

Legg inn en kommentar