søndag 11. desember 2011

Ny dør til jul


Det kan se ut som vi har fått fortelt på huset, og det stemmer i og for seg.Vi fant ut at det kunne være greit å ha det snøfritt på oversiden av huset sånn at vi kan fortsette med å rive kledning og sette opp ny selv om det kommer litt snø. Og så hadde vi et håp om å få inn den nye ytterdøra til jul, noe som faktisk gikk med god margin!Her blir den gamle dørkarmen revet ut. Den har en del råteskaer nederst, men vi tar vare på den i håp om at både den og den gamle døren kan brukes til andre formål.Ny karm blir montert; målene var heldigvis riktige og nå har vi iallefall en ting i huset som er i vater ;o)Vi valgte dørhengsler med flaggstangknopp, fordi det var sånne som var montert på døren fra før.
På plass etter en del slit; en heltre dør av denne typen veier sine kilo merket vi...
Den er en kopi av den originale ytterdøren som stod i huset, og vi bestilte den hos Løvdals Trevare AS
 i Tvedestrand.Litt vanskelig å ta bilder her ute i "forteltet".
Denne type speiler kalles pyramide med oldemorsprofiler. Fargen er Gustaviansk blå (som på kjøkkenet) med fargekode S3030-R80B. Dørhåndtaket er et vi hadde liggende fra før, og som får duge iallefall inntil videre.
Døren svinger innover slik de gjorde før. Vi valgte dette fordi det ser mest riktig ut på gamle hus (det vises på at døren ikke går i flukt med kledningen, men er utfôret og har en solid dørterskel) og så er det jo mye hyggeligere når en slipper å "dytte" gjester ned fra trappa når en åpner døra :o)Inne i gangen er profilene de samme, men her er det ikke pyramidespeiler.
Det er selvsagt litt jobb igjen med utfôring og listing, men det viktigste er at nå har vi en tett og låsbar dør på plass. Et viktig punkt på "to do-listen" kan hakes av til jul!Spiskammerset er også nesten ferdig etter dagens økt, men det kommer det mer om i et senere innlegg.


6 kommentarer:

Tone/Skrinet Antik og Kuriosa sa...

Ååååå så flott den er!!!!!!! Skjønner hvor glad dere må være over å få den inn før jul :-) Ikke lenge siden vår nye inngangsdør kom på plass heller så denne følelsen kjenner jeg igjen!

Ønsker deg en fin-fin førjulsuke

Klem Tone

Bondekjerringa sa...

For en nydelig dør! Også fargen da...sukk..! Nyt den nye døren, og ha flott ny adventsuke :)

Berit sa...

Kjempeflott dør!

Og så flott at det finnes de som kan fikse tilsvarende den gamle!

Saras stove sa...

Jeg ELSKER den fine nye døren deres, og alle detaljene med den! Ble kjempe flott! Og så kjekt at dere fikk den inn før jul :)

KKvinneblogger sa...

For en fantastisk fin ny ytterdør! Det er så fælt å se gamle, fine hus med nye "plastikkdører".
Lykke til videre med det flotte arbeidet dere gjør på dette gamle huset!

Blått til lyst sa...

Så flott dere gjør det! Gjennomført i alle detaljer. Jeg klikket meg direkte inn på dørprodusenten. En dag skal kjøkkeninngangsdøra fra 1985 byttes, men HVILKEN dag, ja der strides dette paret...
Godt med litt inspirasjon *S*
Gi endelig beskjed om dere finner en jugend dørvrider som holder mål. Det leter vi etter :-) - Liv

Legg inn en kommentar