torsdag 29. desember 2011


Et romjulsbesøk hos brukthandleren resulterte i et aldri så lite bilderas:Jeg synes disse enkle, men flotte tinnlysestaken er så fine inntil gammelt og slitt treverk.
Disse kommer fra Havstad Tinn som er Norges eldste tinnstøperi.Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg hadde nok gardinkuler nå, men denne varianten som er helt glatt har jeg ikke sett før og da var det gjort...
Dette baksteredskapet fikk også innpass i samlingen jeg allerede har. Ting som både er dekorative og nyttige trenger jeg ikke så lang betenkningstid på å kjøpe.
Her sammen med baktstefløyen og baksterullen vi fant i huset vårt.
Et lite fat i engelsk porselen fant jeg også. Tidligere så jeg bare på de med blå dekor, men nå synes jeg sort er like flott. Sånne små fat er ypperlige som underlag til kubbelys, og denne fargevarianten er ofte enklere å få til å passe inn i interiøret enn det blå.
Fløtemugger sier en jo heller ikke nei takk til. Denne er fra Stavangerflint og jeg har mange forskjellige varianter av den, men ingenting slår den enkle, kremhvite uten dekor.Små og enkle bruktfunn som tilsammen kan bli et vakkert stilleben.
6 kommentarer:

Hulda sa...

Dine enkle og fine funn ga noen flotte og stilfulle bilder. Vakkert sammensatt.

Tone/Skrinet Antik og Kuriosa sa...

Herlige funn og vakkert presentert for oss! Takk for titten, likte spesielt godt tinn-stakene dine :-) God kveld videre!

Klem Tone

Nikoline sa...

Ynskjer deg eit riktig godt nytt år og takkar for det gamle her i bloggeland!
Nyttårshelsing frå Nikoline:0)

Brocante sa...

Godt nytt år til deg og gratulerer med koselige bruktfunn! Små gleder lyser opp dagen!

Jenta på Laug sa...

Ha eit flott og godt nytt år!
Å det var flotte bilder!! Nydelig med slike tinnlysestakar..-dei er på ønskelista mi...lenge til jol no men;)

Unknown sa...

Underbara bilder och härlig blogg! Hit kommer jag tillbaka...

Linda

Legg inn en kommentar