lørdag 27. august 2011

Det skjer i "midtstua"...

Blant mange andre prosjekter i Lunden, er det nå "midtstua" som blir forsøkt ferdigstilt. Planen er å ha et rom som er ganske ferdig, sånn at vi har et greit sted å oppholde oss når vi er her og jobber.Sånn så det ut i stua i fjor høst. Fargen på den malte veggen ser ikke så gal ut her, men i virkeligheten var den mørk turkis, ispedd nikotingule partier - ikke så veldig pent. Resten av veggene var ubehandlede med masse kvister.


Siden denne stuen ikke hadde noen originalfarge vi ville beholde, måtte vi finne en farge vi likte og som var litt nøytral siden vi kommer til å ha mer farger i de andre rommene. Det er uendelige mange fine farger å velge i, så derfor ble det til at vi valgte en farge vi har her hjemme fra før og som vi vet at vi liker godt; nemlig "Hamp".Her er veggene gått over med vannbasert kvistlakk, grunnet og fått det første strøket med maling.Forandringen er stor allerede, og stuen føles mye større!"Hamp" er en farge som forandrer seg veldig med lyset, noe som vises godt på disse bildene.
Stuen skal få et strøk med maling til, så fargen vil nok forandre seg litt. Her kan du se hvordan kjøkkenet vårt som er malt i samme farge ser ut. Så skal taket males og de lakkerte gulvene pusses; mye godt arbeid gjenstår med andre ord :o)En liten tur innom bruktbutikken i dag viste seg å være et lurt innfall; jeg fant tre "nye" endestykker til gardinstenger!  Denne har jeg fra før, så nå har jeg et par som er like og to som er ulike. Jakten fortsetter ;o)

8 kommentarer:

Hulda sa...

Så fint d blir! Ser ut til at dere har gjort et godt fargevalg. Fint med vinduene som står åpen. Koselig med pinnestolen også.Så fint d blir! Ser ut til at dere har gjort et godt fargevalg. Fint med vinduene som står åpen. Koselig med pinnestolen også.

EKTE INTERIØR sa...

Så artig - vi har også noen vegger med hamp her hjemme! Det kommer til å bli såå fint hos dere. Morsomt å følge med! Smarte dere er som har brukt kvistlakk, det gjorde ikke vi. Det begynner å SYNES, for å si det mildt... Ha en herlig lørdagkveld! :)

Blått til lyst sa...

Dette blir bra! Flotte endestykker - du finner nok flere.
Vi malte stua i et gammelt skogshusvær med Hamp i sommer (+ Jotun lys antikk på lister og tak). Det var første gang vi brukte Hamp, og vi ble veldig fornøyd. En lys, men samtidig spennende farge. M.a.o enig i fargevalget *S* - Liv

Maria - Min oldemors hus sa...

Det er vel ikke uten grunn at Jotun enda ikke har introdusert Nikotingult i sin kolleksjon, he he. Men jeg skjønner at Hamp er verdt å merke seg, det ser i alle fall veldig fint ut i midtstua hos dere. Og veldig lurt å ha et fint rom å være i mens man jobber og strever, lykke til videre!

Mia, New Room Interior sa...

Såå fint det blir hos dere, dere er superflinke!! Gøy å følge! :-) Lampekuppelen på vaskerommet er fra Ikea den! :-) Vi har endel av de gamle, på bl.a. soverommene oppe, og jeg liker egentlig den enkle formen de har, som gjør at de passer greit i de fleste smårom! :-) Ha en fin uke! Klem-Mia :-)

Veronika sa...

For et utrolig flott - og sikkert ganske strevsomt- prosjekt dere har tatt fatt på, gleder meg til å følge dere fremover:)

Maris Gyngestol sa...

Så fint det blir!! Den fargen så jo helt super ut!! :) Moro at den "skifter farge" etter lyset.. :) Alltid spennende å følge dere -jobben dere gjør er fantastisk!! :)

Ha en fin -ny uke!
-Mari

Mita på landet sa...

For en innsats!! Gøy når man kan se så stor forskjell:)
Vi har vært litt late (..) og brukt sperregrunn som er grunning og kvistlakk i ett. Funker vel det også, HÅPER VI..*krysser fingre*
Ha en flott uke!

*Marita*

Legg inn en kommentar