lørdag 2. juli 2011

Flotte gaver og dagens auksjon

Jeg nevnte i forrige innlegg at det har fortsatt å strømme inn flotte, gamle ting til oss.Denne fine kjeksboksen fra Sætre kommer til å bli så fin på kjøkkenet eller i spiskammerset! Disse har jeg sett før, men ikke i denne utgaven med papiretiketter. Et flott vaskebrett  som er "Made in Norway" og som fortsatt har spor av vaskepulver på seg. Herlig patina! En gammel lås og dette håndtaket. Jeg trodde først håndtaket hadde vært på en gammel dør......men da jeg var en tur på Friluftsmuseumet i Kristiansand, fant jeg et lignende på en port. Så da har vi porthåndtak om vi skulle lage stakittgjerde og port rundt huset vårt.
Nok en gang; tusen, tusen takk for at vi kan få overta disse gamle skattene!


 I dag var det auksjon i byen, og det kan en jo ikke gå glipp av. Brune krukker får en aldri nok av, og jeg fikk med meg to hjem.


Urtene passer bare så fint i disse krukkene. Jeg setter en kopp eller lignende opp ned i bunnen av krukka, så urtepotten ikke forsvinner helt. Da får urtene rent av seg også, sånn at de ikke drukner. En søt, gammel kurv og en flott lampekuppel fikk jeg for 10 kr tilsammen...
Gamle lampekupler er jeg alltid på jakt etter, og denne kommer til å bli så fin på et soverom eller på loftstua. At den omtrent var gratis var jo en skikkelig bonus...


Tommestokk og målebånd der "huset" er laget i skinn. Flotte gamle verktøy som fungerer like godt i dag, vel og merke om du vil måle i tommer. Kaffikverna fra Peugeot fungerer også like godt, og bringer fram den gode lukten av nymalt kaffe. Denne gamle ljåen så ikke så spennende ut ved første øyekast......men de flotte utskjæringene og reparasjonen med skinnbeltet gjorde at den absolutt har potensiale som pyntegjenstand i Lunden.

9 kommentarer:

(eddas) sa...

Så mange flotte ting d hat fått med hjem:)
ha en kos lørdagskveld..
klemklem

Tone/Skrinet Antik og Kuriosa sa...

Så utrolig mye flotte saker du har fått tak i nå :-) Likte spesielt godt kaffekverna! Ha en fortsatt deilig helg!

Klem Tone

Old Chic sa...

Ser det er fler enn meg som nylig her fått fatt i gamle kjærkommene skatter. Så koselig når man får tak i gammelt og unikt som få har makent til: ) Gir tingene så mye større verdi.

-Ha en flott helg og kos dere med det "nye" til huset ; )
Klem

Maris Gyngestol sa...

Så mye fint du har fått tak i!! :) Auksjon er moro, spesielt når det blir SÅ billig.. ;)

Ha en super kveld!
-Mari

KKvinneblogger sa...

Så mange nydelige gamle ting!
Selv stuttorven visste de gamle å utsmykke :)

Sjova sa...

Tusen takk for koseleg gratulasjon!Me nyt tida med skjønningen kons, ja- allereie over ein mnd gamal...
Og nok ein gong; så mange herlege skattar de får og finn! Er jo verkeleg "gull" :-) Stilig lampekuppel!

salige lavendel sa...

Det var jo en skikkelig skattejakt du var på!! Gøy å finne gamle skatter som kan brukes på ny. Takk for titten på en trivelig blogg.

Myrullpiken sa...

ååå, jeg likte veldig godt den kjeksboksen:) Den var utrolig fin:) Er så gøy å finne skatter med en historie, det er ting man liksom kommer til å ha resten av livet:) Hvor foregår auksjonene du er på?:)

Nyt sommer og ferie:)

Gode klemmer fra Myrullpiken<3

Mitt hvite hus sa...

Så masse fint du har fått med deg hjem... både i dette og innlegget under...

det er moro når man finner slike skatter..

Ønsker deg en fin sommer 0)

Legg inn en kommentar