I dag var det på tide å gjøre nytte av all
rabarbraen vi har i hagen.
Rabarbraen stod her da vi kom til Lunden,
og har kjempet seg gjennom pukkhaugen som ble liggende her da vi drenerte rundt huset.
I kjelleren stod det fortsatt flere flasker med rabarbra-vin av forskjellige årganger - antagelig laget av akkurat samme rabarbraplanten.
Kanskje var det nettopp denne oppskriften som står i Schønberg Ehrken sin kokebok de brukte den gangen de laget vinen?
En flaske fra 1967 og en fra 1979...
Tenker ikke å teste ut hvilken årgang som ble den beste ;-)
Det fristet mer med rabarbrapai denne søndagen.
Oppskriften ble til litt etter hvert og er som følger:
ca 500 g rabarbra kuttet i et par cm lange biter
sukker etter smak
Kokes til rabarbraen er myk. Hvis du vil kan du tilsette potetmelsjevning for å få en tykkere konsistens,
men jeg silte bare av litt overflødig saft sånn at paien ikke skulle bli altfor bløt.
100 g smør
2 dl speltmel
1 1/2 dl havregryn
kokossukker etter smak
kanel
Smøret smuldres sammen med mel og havregryn, tilsett kokossukker (eller vanlig sukker) og kanel.
Hell rabarbraen i en smurt paiform og hell smuldredeigen over.
Stekes ved 200 grader i 10-15 min.
Serveres lunken med is eller pisket krem.
På grunn av kokokssukkeret ble min pai ganske brun,
bruker du vanlig sukker blir den lysere på farge.
Smaken ble upåklagelig sammen med litt frozen yoghurt!
Ha en strålende uke :-)
4 kommentarer:
Den vinen ville nok jeg også stått over... (",)
Har laga og spist smuldrepai med rabarbra intet mindre enn to ganger denne uka. Synes det er nydelig, så jeg passa på å lage det til ukas to bursdagsselskaper. Blander av og til inn litt eple, kjempegodt det også.
Rabarbra = Sommer
Rabarbrapai = namnam :)
Mmmmm. Dette så nydelig ut! *barndomsminner
Må nok bare se å få plantet litt rabarbra bak huset ;)
Ha en fin sommer!
KLEM
ANETTE
Så skjønn blogg du har :)
Har renovert eit hus frå 1855 sjølv så veit litt om kva arbeidet går i ;)
Legg inn en kommentar