torsdag 28. august 2014

Skattejakt


Da har "bedehusmafiaen" vært på ferde igjen, og fangsten denne gangen ble helt utrolig bra ;-)
Neida, alt har gått rolig og fredelig for seg i lovlige former.
Noen husker kanskje dette innlegget da vi kjøpte teglstein og fikk reddet en del bygningsdeler fra et bedehus som skulle rives.
Denne gangen var det dessverre nok et bedehus som skulle rives, men vi var så heldige å få reddet disse skattene fra å bli med i dragsuget! Faktisk var det i grevens tid, siden rivingen skulle starte dagen etter...

 Gamle dørhåndtak, flere kulelamper med usannsynlig lange stenger (høyt under taket i et bedehus), kroker, nøkkelskilt osv.
 Alt er ting vi trenger i Lunden. De fleste dørene i huset har bakelitthåndtak i funkisstil, mens vi gjerne vil ha de i sveitserstil som de vi fikk fatt i nå.

Det var en god jobb å fjerne maling og pusse de noenlunde blanke igjen, men det er jo kjempegøy når en ser hvor fint resultatet blir. Festet til venstre er pusset, mens det til høyre er hvordan de så ut før pussing.

Riktig så dekorative der de ligger.
Patina er et stort pluss, og det er ikke noe mål
 å få de til å se helt nye ut. Hele samlingen etter en liten restaureringsjobb. Foruten å fjerne maling og pusse med stålull for å fjerne rust, ble de pusset med messingpuss og treet i håndtakene ble satt inn med linolje.


Trådkrokene er både fine og praktiske med at de bare skrues rett inn i veggen siden skruen er en del av kroken.


 

Disse blir muligens brukt under kjøkkenhyllen til å henge kopper på, eller en kan henge håndklær og grytekluter på dem.
To av kuplene med keramiske sokler. Kuplene er tydelig gamle med ruglete glass og luftbobler i glasset. 


  Med sånn flaks trenger vi neppe tippe Lotto denne helgen, men vi er så fornøyde med denne gevinsten at det holder lenge :-)Ikke minst er det godt å vite at disse flotte tingene blir tatt vare på og ikke havner på dynga. En kan jo få vondt i hjertet bare ved tanken...


Ha en riktig god helg!5 kommentarer:

Unknown sa...

Fy søren for en haug med skatter. Dørhåndtak med patina koster en formue hos Molo...
Så gøy å få så mye fint. Dette blir fint.
Klem fra Marit

Sommerhuset i bakken sa...

Så utrolig flott at dere fikk reddet alle de herlige skattene ;-) De var utrolig sjarmerende og nostalgiske. Skjønner godt at du er fornøyd ;-) De kommer til å passe helt perfekt i Huset i Lunden ;-)

Veldig koselig innlegg under her, også ;-) Så mange fine detaljer!

Ønsker deg en super dag!

Berit sa...

Kjenner jeg får litt gåsehud jeg.. tenk å få reddet så mye bra!!! Gratulerer med gevinsten :) Og riktig god helg til store og små ..(de er strengt tatt ikke små lenger.. er de vel ...:P ) i Lunden! Klem

Maria - Min oldemors hus sa...

For en fangst! Og nok en gang: Så flott at dere kom og berga alt dette!! (",)

Embla Stedje sa...

Heihei, eg har et slikt håndtak med treskaft som eg ikkje vet ke eg skal gjøre med.. for fint til å kastes, men er ikkje noe eg kommer til å få bruk for.. vet du ke eg kan gjøre med det?

Legg inn en kommentar