tirsdag 24. juli 2012

Inspirasjonsbilder


På ferieturer er det gøy og inspirerende å kikke på gamle trehus, og i Stavanger finnes faktisk Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse. Gamle Stavanger, som området kalles, byr på både fantastiske hus med spennende detaljer og forseggjorte hager og inngangsparti.
Denne mannen har vært viktig for bevaringen av de gamle trehusene i Stavanger og har fått oppkalt en egen plass etter seg. Her kan du lese mer om byantikvar Einar Hedèn.

Denne flotte utelampen har jeg aldri sett maken til.
Utrolig hvor flott et hvitt hus kan bli med en knall rød dør - uvanlig, men stilig kombinasjon.


Nydelig inngangsdør, gatelykt og staudebed - OG et "lite" cruiseskip som nesten ser ut til å ha gått på land...

Huseierene her later til å ha utrolig grønne fingre, iallefall bugner blomsterkrukkene nesten over av de fineste sommerblomster.

Veldig kreative er de også, kanskje de har interne konkurranser om hvem som har det fineste inngangspartiet? Fuglebrettet til venstre er også veldig dekorativt.

Nok en flott utelampe.

Enkelt og fint - ikke alltid så mye som skal til for at inngangspartiet skal være innbydende.

Herlig og informativ dekor på overlysvinduet.
Gatelyktene er bare så mye finere enn dagens moderne lyktestolper.

Kutter du hjørnet av huset får du enda mer plass til blomstene ;o)

Blomsterpottene i samme farge som den fine dobbeldøren.

Flott dekor og spesielle hjørnejern, når en er opptatt av bygningsvern får en med
de minste detaljene...

Bugnende hager og en kuriositet av en stolpe.


Er du på disse kanter, anbefaler jeg virkelig en rusletur i Gamle Stavanger og garanterer at
 du får en koselig opplevelse.

6 kommentarer:

toves sammensurium sa...

Takk for du tok meg med på tur i Stavanger...har faktisk aldri vært der og om jeg noen gang skal er det helt typisk meg å lete opp steder som dette.Elsker de skjønne husene,de trange gatene,dørene,vinduene,blomstene,stemingen.Nydelige bilder!!!!
Toveklem:)

Blått til lyst sa...

Tenke seg til så frodig og fint! Hvor er alle de gule bladene, og hvor fint de har fått det selv i ganske små potter. Imponerende! Nå er vel klimaet aldeles midt i blinken, men likevel! Mange flotte lamper, og fuglebrettet hadde skyhøy sjarmfaktor. En koselig billedkavalkade for oss som ikke skal til Stavanger i år *S* - Liv

Trude`s hverdag sa...

Ja, det finnes bare et ord for dette :Vakkert :-)
Ønsker deg en fortsatt fin sommer Klem Trude

Anonym sa...

Sååå mye fint - jeg elsker gamlebyen i stavanger. Vi har også et gammelt hvitt hus, og nå fikk jeg jammen meg lyst til å male døren min også:)

Maria - Min oldemors hus sa...

Spesielt interessant å se alle de ulike utelampene, det har mye å si for helheten at man ikke "dummer seg ut" på det feltet. (",)

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Du så flotte bilder du har tatt i Gamle Stavanger (min kjære hjemby) Når man har det like i nærheten av hjemstedet, glemmer man å gå dit. Jo, jeg har vært der mange ganger. De har daglig besøk av cruise-turister - og da er det viktig å holde det fint rundt seg. Og det stemmer nok at de har en konkurranse om hvem som holder det finest.

Tusen takk for hilsen. Jeg må si at jeg ble ganske i tvil om skrivemåten til Spiskammer siden samtlige kommentarer har skrevet spiskammers med s bak. Jeg måtte sjekke norsk ordliste på nytt - både på nett og i bok. Håper det ikke virker belærende, men jeg har den rette skrivemåten:-) Så husk på det dersom du bestiller skiltet:-) Ikke s til slutt:-)) Det er nok fordi man er vant til å si kammers. (for det heter vel sovekammerset???)

God natt til deg:-)

Klem fra Hjørdis

Legg inn en kommentar