søndag 3. juni 2012

På auksjon


Denne fine benken ble vår etter et auksjonsbesøk i helgen. Jeg så den med det samme vi kom inn i lokalet og det var selvsagt fargen som gjorde at jeg ble oppmerksom på den.

Det skulle forresten litt til å se godbitene på denne auksjonen, for det var nesten ikke annet der. Maken til samling av flotte, gamle ting og møbler har jeg aldri opplevd. Her var alt, og gjerne 3-4 av hver ting! En skulle hatt masse penger, og enda flere hus å fylle om en skulle fått med seg alt en hadde lyst på, så her måtte en  holde på lommeboka for ikke å la seg rive med.

(Skulle ønske jeg kunne vist bilder av alle klenodiene som ble budt frem her, men inne i en idrettshall er det ikke det beste fotolyset, dessverre.)Benken vår har fått en solid vask, og skal selvsagt ikke gjøres noen annet med. Den skal få ha sin nydelige grønnfarge og flotte patina helt i fred :o)

Jeg har en tendens til å ende opp med kurver, gjerne de gamle kleskurvene, siden de er veldig praktiske i tillegg til å være dekorative. Denne blir fin å ha klesvasken i eller å oppbevare tepper i.

Dagens billigste iallefall, 100 kroner for denne og en mindre sponkurv er ikke galt.

Denne kurven ble auksjonert bort med fire gamle fjøslykter oppi. Disse må fikses litt, siden de var veldig rustne, men kurven i seg selv er jo nydelig. Jeg er litt usikker på om det er en sendingskurv eller om den er tiltenkt noe annet. Har sett at sendingskurvene ofte var flott dekorerte, men denne er helt enkel og umalt.

Fine detaljer.

Under kurven står  disse bokstavene og "59 X". Lurer på om det betyr at den er laget i 1859 og at X står for oktober som er den 10. måneden?

Litt stemorsblomster oppi til ære for fotografen, men den skal få helt andre bruksområder enn å være blomsterpotte - til det er den altfor verdifull.


Vi holdt på å komme hjem med en uttrekkseng i bondeblått og rosa (var ikke så  ille som det høres ut til), men var litt usikre pga fargene. Så nå får vi fortsette jakten på en ensfarget seng -
det er liksom mest safe det, da ;o)
9 kommentarer:

Hulda sa...

Her har du virkelig gjort noen fine funn! Den benken falt jeg også for, i det hele tatt falt jeg for alt du viser her. Hadde nok kjøpt det samme, jeg. :) Herlig begge de kurvene. Jeg har maken til den store, har tepper i min. Veldig fint. :) Flotte bilder du viser, så fint satt opp. Passet veldig godt med stemorsblomster i den lille kurven.

Vigdis sa...

Noen herlige funn du har fått tak i Mona. Utrolig flink er du til å finne gamle ting som til stedet deres.

Vigdis

Home Bohemia sa...

Vad härligt det är med fina loppisfynd:)) Jättefin bänk!! Maria

Monica sa...

Så fine funn dere gjorde på auksjonen, benken var jo bare helt skjønn, den herlige fargen :))

Ha ei fin ny uke :))

EKTE INTERIØR sa...

Utrolig fine ting du har funnet. For noen flotte kurver!! Ja du sier noe der med at man skulle hatt både tykkere lommebok og kanskje fremfor alt flere hus noen ganger. Er vanskelig å la skikkelige loppe- og auksjonsfunn gå umerket forbi. :)

Eldhuset sa...

Så fine ting, spesielt kurvene! Jeg har holdt meg unna auksjoner, trodde egentlig alt der var dyrt og stort sett store skap og møbler. Men kanskje jeg skal ta meg en tur neste gang. Vi kjører ofte forbi et tømmertun der det er auksjoner noen søndager, og alltid masse folk!

LIVS LYST sa...

Tenk å servere nybakte rundstykker i den siste sveipa kurven da! Sånn leter jeg etter, så nå syns jeg du hadde vært heldig! Hihih

Prinsesse Vilikke sa...

For noen kupp!! Virkelig mye fint! På loppemarkedene her omkring er det dessverre langt i mellom godbitene nå, men det hender de dukker opp.

Ønsker deg en fin uke!

Tante Titti sa...

Du verden så mye lekkert du har fått med deg hjem fra auksjon da! Jeg var på loppemarked her i helgen, og fikk da med meg litt hjem, men de største skattene der ble desverre ikke mine... Men sånn er det jo i denne loppe-bransjen! :o)
Titti-klæmm!!

Legg inn en kommentar