mandag 9. mai 2011

"Hagevandring"

Slik så det ut rundt huset i Lunden i september 2010, like etter at vi overtok huset. "Naturlig hage" er kanskje en fin betegnelse på alt som hadde fått vokse som det ville rundt huset i mange år. Fine skiferheller var lagt mot inngangspartiet, men disse var nesten overgrodde. De er nå gravd opp og blir tatt vare på til uteområdet/hagen skal lages til. Et ikke-bloggifisert bilde av hvordan inngangspartiet ser ut i dag. Mange vil nok si at det så finere ut her før vi begynte å rote det til, men på grunn av behov for drenering og enklere adkomst, måtte det en del graving til rundt huset. Dette skal vi imidlertid gjøre fint igjen etterhvert.


Takket være jordene foran huset, har vi likevel fin utsikt til grønt gress... ...og bjørkskogen langs veien. Om vi ikke har så mye hage å skryte av, er det likevel spennende å se hva som spirer og gror rundt huset.
Denne har blitt vist her før, og takket være hjelpsomme medbloggere fikk jeg vite at den kalles Tysbast og er veldig giftig. Denne har spredd seg bak huset og opp i skogen hvor den skal få vokse, mens vi holder oss på trygg avstand...


 Blåveisen vokser og trives i mosen på trappa! Et yndet fotomotiv.En eng av "Natt og dag" vokser like foran huset.


Fine små eksemplarer av arten Viola tricolor. Rabarbraen  har kjempet seg gjennom haugen med pukk.Den gamle flaggstanga, eller det som er igjen av den, er vokseplass for denne som jeg lurer på om er en slags kaprifol.

Inne i huset er det maling av kjøkkentak og grunning av veggene på kjøkkenet vi holder på med, men jeg skal ikke plage dere med mer bilder før det er litt mer forandring å spore.
Her hjemme grunnes og males bordkledningen, sånn at den er klar til vi begynner med veggen på oversiden av huset. Det kommer et innlegg om denne jobben også, men jeg kan røpe at fargen blir hvit...

16 kommentarer:

Maria - Min oldemors hus sa...

Av og til skulle man ønske at man hadde skilt med "Arbeid pågår"-symbol, slik at man slapp å forklare hvorfor det innimellom kan se skikkelig ille ut. Heldigvis er alt en overgang! (",) Huset deres er allerede flott, det kommer til å bli helt utrolig når dere blir ferdig.

Petrine ~ Nederst i havna sa...

For et sted - drømmer seg bort :)
Ha en fin ny uke!

(eddas) sa...

Kommer til og bli bra dette etter hvert:)
klemklem

Hulda sa...

Huset deres er så nydelig. Flott det halvmåneformede vinduet. Lykke til med alt arbeidet. :) Det er jo artig å holde på med slikt også.

Ble helt fascinert av enga med natt og dag-fioler. Så heldig du er som har de så nært, og så mange som de er! Vakkert utemiljø hos deg.

Maris Gyngestol sa...

For et flott hus! Og blogg!
Har vært inne på siden din lenge nå, og bare kost meg! Kjempe mange herlige innlegg og masse inspirasjon å hente!

La meg til som følger og vil gjerne linke til deg i bloggen min?!? Jeg er ny blogger, men kom gjerne en tur på besøk... :)

Ha en fin dag!
-Mari

Myrullpiken sa...

Vet du hva? Jeg rett og slett elsker plassen og huset deres:) Det virker så fredfullt og harmonisk:) Så flinke dere er som pusser opp, og henger i:) Drømmer meg bort, ønsker selv et sted som dette. <3

Ønsker deg en fortsatt super uke:)

Klemmer fra Myrullpiken<3

Mamsens hus sa...

En fantastisk plass dere har. :)
Ønsker deg en kveld.

Mamsens hus sa...

Hei igjen ;)
Var sikker på jeg fulgte deg jeg,
du er i min bloggrol, men nå har jeg lagt meg til ;)

Mattisheimen sa...

Det kommer til å bli så fiiint når dere får prioritert hagen! :) Alt til sin tid. Gleder meg til å se fremgangen.

Renate

Trefemtien sa...

Her er det mye jobb ser jeg, men likevel; for et fantastisk nydelig hus og ikke minst tomt!!! Heldige dere. Det ser virkelig ut som et drømmested..

Tone/Skrinet Antik og Kuriosa sa...

Flotte bilder av et helt nydelig sted! Ja, man må kunne si at det må bli værre for å bli bedre når man holder på med slik stor-jobbing med gamle hus både inne og ute. Vet så altfor godt hvordan det er ;-) Ha en fortsatt strålende uke!
Klem Tone

Blått til lyst sa...

Her er det bare å stemme i kommentarene over - harmonisk, vakkert og fredelig! Hm, fredelig er garantert ikke deres opplevelse av livet med huset akkurat nå - litt av en jobb dere gyver løs på!
Min gamle far sier forresten gjerne at 4 bær fra tystbast, ulven dreper straks.
Kan forresten anbefale boka Oldemors stauder i våre hager av Knut Langeland når dere skal plante i hagen.En norsk, praktisk og skikkelig bok. Fåes i alle fall på biblioteket :-)

Sjova sa...

Akkurat som å sjå hagearealet kons då me overtok! Og det har vel strengt tatt ikkje skjedd så veldig mykje siden den gong, men litt... Blir uansett så fint hjå dykk, rett og slett ei perle. Spennande å sjå huset i anna farge. Lykke til med alle prosjekta då,og må vel få ei ny flaggstong de au etterkvart , eller?!
Ha ei strålande veke vidare!

Franske drømmer sa...

for en fantastisk blogg, hjem og stil du har!
Snublet over bloggen din i min søken på krukker fra villeroy og boch , og har storkost meg her inne hos deg :-)

Legger meg til som følger, og gleder meg til å se mer tl deg :)

Klem

Unknown sa...

Gratulerer, du vant inne hos meg. :-)

Nydelige blomsterbilder forresten. ;-)

Klem

Skogland sa...

Det er en herlig tid vi er inne i nå! Gøy å gå å oppdagelsesferd, og se hva som spretter opp av bakken.
I bryggerhuset har vi ikke gjort noen ting enda, derfor kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med fargen...
Forsatt god helg! :)
Klem fra Fru K

Legg inn en kommentar