søndag 28. oktober 2012

Strømpunkt og stueplanerDet ble en kald fornøyelse å jobbe i huset denne helgen; selv med byggtørker på full guffe, hjemmelaget tomatsuppe, kaffe og kakao hutret vi oss gjennom arbeidsøkta innendørs. Malingen ble gjennomført med hansker og med en byggtørker innenfor veldig nær rekkevidde... Loftstua fikk likevel sitt andre strøk på gulvet, og vi fikk grunnet trappeoppgangen. Nå venter vi veldig på å få innstallert varmepumpe, sånn at vi får en litt jevnere varme i huset. Elektrikerene hadde gjort en flott jobb så langt, og jeg ble gledelig overasket over at koblingsboksene gled så godt inn i miljøet. Denne typen har jeg ikke sett før, men den ble et dekorativt innslag istedenfor et fremmedelement.
Bryterene har jeg vist her før, og de ble akkurat så flotte som jeg håpet på da de ble montert.

Vi har noen enkle stikkontakter også, men der vi trengte doble ble denne typen montert. Jeg synes den også passet fint inn i huset vårt.
Nå er det sånn at når en nærmer seg ferdigstillelse av et rom eller prosjekt i huset, må en starte planleggingen av et nytt. Vi har tre stuer på rekke og rad, og denne her har vi ikke gjort noe i enda. Bildet er fra høsten 2010, men i dag ser den nesten verre ut!
Vi har revet peisen, fjernet mye panel for å finne ut hvordan tilstanden var under denne og bruker stua som et oppbevaringsrom for sag og diverse verktøy/materialer. Under panelen fant vi tømmervegger, og nå vil vi gjerne prøve å bevare en vegg med malt tømmer. Fargen kommer da til å bli den samme som i spisestuen, nemlig "Hamp". I utgangspunktet tenkte vi å male resten av panelen, men nå har vi malt panel i hele huset og akkurat denne panelen var ikke så spesielt fin. Dermed så jeg en sjanse til å få inn litt tapet i huset også...
Jeg liker godt denne som heter Falsterbo 1429 fra Boråstapeter. Den har mønster i grønt, noe som vil bli fint sammen med "Hamp", tror jeg. Om Falsterbo-kolleksjonen står det på hjemmesiden:

"Boråstapeter Falsterbo med tapetmönster ända från 1800 talet

Falsterbo är första kollektionen från Boråstapeter som tagit avstamp i den kulturskatt som tapetarkivet utgör. Här finns originaltapeter sparade ända från slutet av 1800-talet, en skattgömma som bara väntat på att bli återupptäckt."


Vi burde vel strengt tatt valgt tapet med et gammelt norsk mønster, men det viktigste er jo at en liker tapeten og dette er min favoritt så langt, iallefall.
Gulvet i stua kommer til å bli slipt, dersom vi kan beholde nåværende gulvbord. Uansett blir det et lyst, oljet furugulv sånn som i spisestua.
Det er ikke sikkert at det er denne stua som står for tur når loftstua og gangen er ferdige, men planene er iallefall greit å ha klare ;o)

3 kommentarer:

Marit Johanne sa...

Jeg kom innom bloggen din da jeg så en link til give awayen din, men nå har jeg blitt sittende her en lang stund og tittet på restaureringen av huset deres. Det er så fint å se, det gleder meg å se gamle hus bli så fint restaurert. Vi bor selv i et gammelt hus, som ble modernisert på 60 tallet. Men vi har ikke krefter eller penger til å gjøre noe særlig med det. Så morsomt at det gikk an å få kjøpt nye lysbrytere i gammel stil! Lykke til videre med prosjektet, det blir et hjem med sjel og tror nok dere vil trives godt der!

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Hei!!

Jeg og mannen skal pusse opp på hytta o så ramlet jeg innom her når jeg søkte på lysbrytere og koblingsbos\kser!
Hvor har dere kjøpt disse på bildet!
Koselig o se hvordan dere har pusset opp huset, Klem Anna

Huset i Lunden sa...

Hei Anna! Så koselig at du kikket innom bloggen vår :-) Koblingsboksene og stikk-kontaktene kjøpte vi gjennom elektrikeren som monterte dem, mens lysbryterene ble kjøpt i en bygnadsvårdsbutikk i Uddevalla. Lykke til med opp-pussingen :-)

Mona

Legg inn en kommentar