fredag 12. oktober 2012

Filleryeputer og bruktfunn
I sommer satt jeg som klistret til TV-skjermen og så på "Sommar med Ernst" som gikk på svensk TV4. Blant alle de kreative idèene han delte med seerene, synes jeg idèen om å lage puter av filleryer var veldig smart. Her kan du se hvordan han gjorde det.
 I Lunden har jeg tenkt at det ville være fint med noen store puter på gulvet på loftstuen  foran det buede vinduet og at dette ville bli et fint sted for familiens yngste å ligge og lese eller kikke ut på rådyrene på jordet.
Putene til Ernst var akkurat sånne som jeg kunne tenke meg her, og jeg gikk til innkjøp av noen filleryer fra Jysk og puter i størrelse 65x65 cm fra IKEA.
 
 
 

Hyssing og en stor stoppenål hadde jeg fra før, og da var det bare å brette filleryene dobbelt og begynne å sy igjen sidene. Jeg bretter den ene enden slik at det blir en lomme, dermed får putene samme lukkemekanisme som vanlige putetrekk.


Tre puter ferdige! Jeg har latt frynsene være på, for hvis en skulle bli lei putene er det bare å sprette opp stingene i sidene og bruke de som filleryer igjen.
 
 
 
 

Nå kunne jeg brukt gamle filleryer til dette, men jeg synes de er litt for "verdifulle" til å sy puter av. Utvalget i farger var ikke det store, men disse blir helt greie mot de nøytrale fargene på loftstua.

Slike puter kan selvsagt brukes til andre formål enn å ligge på gulvet.
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
Må også vise dere dagens bruktkjøp; en gammel og veldig grønn glasskål som jeg falt for
 pga de fine detaljene.
 
 
 
 

Ser for meg at denne vil friske opp tilværelsen i Lunden med grønnfargen sin ;o)
 
 
 
 

Disse gaflene i 40 g sølv kostet bare 15 kr stk, så da ble plutselig
sølvbestikk-samlingen utvidet betraktelig.
3 kommentarer:

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei!
Så fine puter - det var en veldig god ide! Og veldig DIY, som jo er blitt så populært! Fra matte til pute på 10 minutter, og tilbake til matte igjen på noll time! Jeg så forresten at de hadde filleryputer på Åhlens akkurat nå!

Ønsker deg en flott helg!

Klem Cathrine :-)

Blått til lyst sa...

Så lurt! Jeg har produsert et lite antall gulvputer til mine gulv-elskende barn, men aldri tenkt på å bruke filleryer. Smart, slitesterk og artig. Takk for tipset - Liv

Unknown sa...

Ser det er fra 2012 men prøver å legge igjen en kommentar. er på jakt etter navn på sølvbestikk eg har arva og ser at du har same som eg har i den grønne skåla. aner du navn på denne sorten ? mvh Linda Midtgård.
Lindairenfet@gmail.com.

Legg inn en kommentar