tirsdag 26. juni 2012


Vi har lenge levd i den tro at kjøkkenet i Lunden skulle males i "Gustaviansk blå". Fargen er veldig fin og passer godt til et kjøkken - men etter førstestrøket så vi at den kunne bli i mørkeste laget for kjøkkenet vårt.
Vi hadde en skvett igjen av den lyseblå vi malte soverommet med, og testet den ut på ene veggen. Rommet virker større og lysere allerede, så jeg er redd den gustavianske må forvises til et annet rom...
Kjøkkenet vårt er ganske lite, og har kun et vindu som vender mot skogen, så jeg tror nok det er lurt å ha det så lyst som mulig. I tillegg har vi funnet panel malt i lyseblått under nåværende panel, så det blir ikke helt feil i forhold til husets historie.

Nå er det klart til å male 2. strøket, så vi må ta en bestemmelse ganske kjapt ;o)

Gangen ser jo ut som den er blitt hardt angrepet av flekktyfus etter lange og tunge
arbeidsøkter med skraping og pussing...

Like ille overalt, men dette er også det verste rommet i hele huset når det gjelder avskallet maling.
Mye av grunnen ligger i dette vinduet som hadde vært knust og blitt stående slik over lang tid. Til slutt hadde noen spikret (!) en dør fast i midtstolpen på vindusrammen, sånn at det ble stengt. Fuktigheten hadde likvel god mulighet til å trenge seg inn,  noe malingen bar preg av.
Nå er vinduet snart ferdig med sin totale makeover hjemme i garasjen (gleder meg til å vise hvor fint det blir), og gangen er snart klar til å få noen etterlengtede strøk med maling!


5 kommentarer:

Hulda sa...

Ja, dere gjør rett i å ta den lyseste blåfargen. Ser ut til å bli ordentlig flott! :)

Blått til lyst sa...

Imponerende skraping og pussing! Slikt må jo til om maling skal sitte pent og pyntelig på sin plass. Selve malingearbeidet er rene leken etterpå *S*
Det blir sikkert delikat med den lyseste blåfargen. Gustaviansk trekker mye lys og er kanskje ikke fargen i dette kjøkkenet. Lykke til - Liv

Anonym sa...

Vi endte opp med samme konklusjon og valgte en lysere blåfarge på vårt kjøkken også. Tror Gustaviansk blå hadde stjålet noen kvadratmeter for å si det sånn..
Har virkelig sans for lyseblå kjøkken i gammel stil. Blir kjempefint hos dere :)

- Hilde -

Astri Moseidjord - Lensmannsgården sa...

oioioi! For en jobb dere har hatt med ganga..
Det har nok gått med noen timer der tenker jeg.

Gustaviansk blå er jo nydelig, men jeg syns også den ble litt for mørk hos oss. Vanskelig med farger. De forandrer seg så mye fra rom til rom.

Likte den lyse blå. Frisk og fin farge!
-Astri-

Maria - Min oldemors hus sa...

For en fantastisk jobb dere er i ferd med å gjenomføre, det er ikke noe for pyser det der. (",)

Jeg holder en knapp på blåfargen fra soverommet jeg. Har den sjøl i gangen om jeg ikke husker feil, og liker den veldig godt. Det er viktig at det ikke blir for mørkt, uansett hvor fint Gustaviansk blå egentlig er... (",)

Legg inn en kommentar