søndag 6. mars 2011

Nye bruktfunn

Først må jeg få si tusen takk for mange koselige kommentarer på forrige innlegg, og hjertelig velkommen til nye følgere!
Og til dere som har tenkt dere innom Hem T gårn neste gang dere er i Sverige; gled dere!Det har ikke vært noe progresjon på restaureringsfronten på en stund, men bruktfunnene strømmer stadig inn her...

Jeg er så heldig at jeg har en favorittbruktbutikk i nærheten der jeg omtrent alltid finner godbiter til en rimelig pris.

Da jeg besøkte den sist, var dette noe av det jeg kom ut igjen med:
Denne fine lampekuppelen tenkte jeg kunne være greit å ha i bakhånd. Parafinlamper finner en stadig vekk, men de mangler ofte kuppelen som har blitt knust.

Gamle bokser er alltid gøy å finne, ikke minst når de er av norsk opprinnelse. Dropsboksen fra Brynildsens fabrikker og tobakksboksen fra O.P. Moe og søn, Christiansand, var i fin stand og veldig dekorative.Vekkerklokken fra Junghans synes jeg også var så flott. "Silent-tic" står det på den, men om den tikker forsiktig tar den det igjen når den ringer! Ikke lett å forsove seg med en sånn på nattbordet.I tillegg fant jeg to fine gamle barberspeil og en fotoramme i tre; alt til den nette sum av 100 kr!
På vei hjem fra vinterferie, ble det "tilfeldigvis" stopp på en antikkbutikk på veien, og selvsagt kom jeg ikke tomhendt ut igjen fra den butikken heller.

Disse såpekoppene i emalje er det ikke så ofte man finner, ihvertfall ikke i så god stand, og siden prisen også var helt grei ble den min.

Gammelt håndarbeid er så nydelig utført, og prisen står som regel ikke i stil med det arbeidet som må ligge bak.Botanikkboken fra 1916 har mange flotte plansjer med illustrasjoner av forskjellige planter. Baksiden er blank, så det går fint an å lage innrammede bilder av dem. Vel og merke hvis man har hjerte til å rive de ut av boken, da...
Denne vesle flasken skal i følge butikkeieren være en blodprøve-flaske. Hun var ikke sikker, men det var det nærmeste hun hadde kommet da hun søkte på internett. Er det noen som har sett disse før, og evt. vet om det er det de ble brukt til?

7 kommentarer:

mona.z sa...

Mange flotte bruktfunn her! Jeg skulle trengt den vekkerklokka, må stå opp før kl.05.00 når jeg skal på tidligvakt. Ikke alltid like lett å våkne av mobilalarmen:) Mange av funnene dine har vi i garasjen, bl.annet tobakkesker og lampekupler. Skal nok få bruk for dem etterhvert, klem fra Mona

M sa...

Hei!

Jeg har ganske nylig oppdaga den inspirerende bloggen din, og kjenner meg igjen i det å skulle restaurere et gammelt hus.

Jeg ønsker dere lykke til videre. Du finner noe til deg i bloggen min. (",)

Blått til lyst sa...

He, he - den klokka tikker! Jeg ble helt hensatt - min mormor hadde en slik, og jeg fikk ofte sove på hennes rom. Det var veldig koselig å høre på tikkingen mens jeg ventet på at hun skulle våkne og små barn fikk stå opp :-)
Flott ting du har funnet. Såpekoppen tok var fin.
Takk ellers for koselig kommentar hos meg. Jeg kjøper gjerne hvite Egersund-boller når jeg ser dem, men ikke for enhver pris. Dvs jeg synes de har vært priset vel høyt noen år. Mulig det begynner å synke litt nå. Om jeg setter blomster i mine, putter jeg forresten alltid en annen bolle oppi. Egersundbollene blir gjerne stygge om de står med jord eller blomstervann.
Klem fra Liv

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Åh så masse fine ting du har funnet:)Ja er det beste som finnes og dra på slike skattejakter,en slik bok ser jeg stadig etter,men ikke funnet...
kos deg
klemklem

Elise sa...

Utrolig fin såpekopp, de er bare så sjarmerende :)

Elise

Frøken Jægers Hus sa...

å gøy!!!!! Ingenting er bedre enn å komme over en ny butikk med masse små skatter.

Hulda sa...

Så utrolig nydelige ting du har funnet på bruktbutikker! Jeg falt så for den botaniske boken! Helt nydelig! Jeg hadde nok scannet noen av de trykkene, hadde ikke hatt hjerte til å rive de ut. Nydelig den såpekoppen også. Så fine former på den.

Legg inn en kommentar