søndag 9. januar 2011

På skattejakt, igjen...

Salg er jo alltid gøy, men salg på antikkbutikker er enda morsommere! Særlig når en finner akkurat det en er på utkikk etter...
Et sånt skjærebrett eller smørebrett i fajanse har jeg vært på leting etter veldig lenge, så jeg var ikke sen om å kaste meg over dette da jeg oppdaget det i butikken. At det var nesten halv pris på det, gjorde jo saken bare enda bedre.
En gammel tresleiv til 20 kr...
Disse formene ble laget i blikk og belagt med tinn siden de skulle brukes i matlagingen.


Det blir nok ikke så mye laging av "drue-pudding" i Lunden, men jeg tror formen kommer til å passe fint på kjøkkenveggen der.Butikkeieren kalte denne flotte treredskapen for en "løsje", men trekkpapirvalse er kanskje et mer brukt navn?Flotte, utskjærte detaljer.
Før i tiden da det ble skrevet med penn og blekk, ble disse redskapene brukt til å fjerne overflødig blekk for å unngå søl. Her kan du lese mer om trekkpapirvalsen.


Litt mer omstendelig var det nok å bruke penn og blekk enn å skrive med kulepenn, men det er vel ikke så mye tvil om hva som pynter mest opp på skrivebordet...Og som om ikke det var nok; vi fant BORDET som skal få stå i spisestuen vår! Det er imidlertid ikke kommet i hus enda, men det er vel en liten mulighet for at det kommer et innlegg om det etterhvert også.


4 kommentarer:

Sjova sa...

Så herlege ting- VELDIG på utkkk etter slikt smøreberett eg au! Heldige du:-) Og gledar meg til å sjå bordet dykkar. Gøy du lika trappa kons då, har vore litt jobb ja, men desto betre resultat. Ha ei god vinterveke:-)

Hvit Villa sa...

Nydelig! Her har du gjort noen gode kupp :-) Hvordan er "ståa" med huset? Klem til deg :-)

Mira sa...

Sånn ei vellykka skattejakt! Skjønne ting.
Ser eg må holde meg forran deg på "loppis".
(Samme smak;).

Klem fra meg.

Renate Josefsen sa...

Jeg er på utkikk etter smørebrett jeg og, NÅ! Ser jo hvor godt det ville ha passet inn på Mattisheimen! =)

Du finner så mye fint, altså! Jeg gleder meg til dere begynner å "flytte inn" i Lunden. Jeg tror du får det kjempefint!

Jeg har vært så "sløv" i høst. Har liksom gått litt i dvale når det gjelder å finne ting å ta med opp i fjellet. Men vi har jo ikke direkte stor plass der, så jeg trenger vel litt tid på å finne ut hva jeg absolutt MÅ ha der ... :)

Ha ei flott helg!

Renate

Legg inn en kommentar