mandag 17. januar 2011

Noen som vet?

Noen ganger får jeg med meg ting hjem som jeg ikke er helt sikker på hva er.
Det holder at de har sjarm og patina, så er jeg fornøyd...
Det hadde denne saken her som jeg fant på gjenbruksbutikken for en stund siden.
Foreløpig blir den brukt som stativ til hyssingrullen...


...men det hadde vært gøy å vite hva den egentlig har vært brukt til.
Mulig at den faktisk er brukt til å lage hyssingruller med?

Har du en anelse om hva dette er for et redskap?Jeg har fått mange gode forslag her (tusen takk skal dere ha!) og løsningen er at det er en spolemaskin til å lage spoler til skyttelen som man bruker når man vever.
Det ville forundre meg mye om det ikke har vært en slik i huset fra før, for det har stått en vevstol på loftstua tidligere. Nå har vi både rennebom og spolemaskin,
snart er det bare vevstolen som mangler ;0)10 kommentarer:

Toves Sammensurium sa...

Kan absolutt ikke hjelpe deg med den,men bare være totalt enig i at den hadde både patina og sjarm og beriker ethvert hjem hvor beboerne vet å sette pris på den.Er spent på å se om du får vite hva det egentlig er :)))
Uansett - et kupp!!!
toveklem:)

Mira sa...

Spennende! Vet ikkje ka de er, men får jo lyst til å spørre den eldre garde. (Pappaen min eller svigerfar) vet kanskje. Det må jo være noe som skal gå rundt.

Tusen takk! for hjelp med mugga. Den har desverre ei sprekk, det var vel grunnen til at eg fant den ute i fjøset. Hakket for kasting tenker eg. Sjarmerende som pynt allikevel for meg.

Ha ein fin dag! Klem,

Monica sa...

Så flott blogg du har :)
Så stilig den greia du har funnet...kan det være en slags epleskreller???
Bare en ide altså...

Tonje sa...

Spoleapparat ?
Synes det ser ut som et spoleapparat til å spole opp garn til å ha inni skytlene til veven.
(de som man sender frem og tilbake gjennom renningen når man vever stoff.
Du hadde jo rennebommen fra før , så nå mangler du bare en vev.................
Flott hus ! Lykke til med restaureringen.
Hilsen "vevkjærringa"

Huset i Lunden sa...

Tusen takk for gode tips og hyggelige kommentarer! Tror kanskje spoleapparat er løsningen, ja, jammen godt det er noen vevkyndige lesere her :o) Jeg må visst bare belage meg på å begynne å veve, jeg ;o) Uansett er det på sin plass med et sånt apparat i huset, for der har det nok blitt vevet noen åkler og ryer opp gjennom årene, tror jeg.

LIVS LYST sa...

Hm... nå fikk du meg til å undre... Håper noen kan gi deg/oss løsningen på det da. Jeg blir litt nyskjerrig jeg...ihiii..

Liv - som er så fornøyd med å komme inn i bloggen din av og til og titte ;O)

Hulda sa...

Hm, ikke godt å si hva dette har vært brukt til. Håper noen kan svare deg. :)

Nydelig den fjøla i porselen med "Giv oss i dag vårt daglige brød." Fint med slike gamle ting som jo passer veldig godt inn i den landlige stilen som vi liker. :)

Marie sa...

Hm.
Ligner på sveia/håndtaket på en gammel symaskin eller klesrulle.Ligner veldig i allefall.

Mvh. Ellen

Bestefars Verksted. sa...

Tror nok Marie har rett her !! En fin detalj å pynte med,uansett ;)

Hjertedamas blogg sa...

Hei sann. Ramlet innom bloggen din gjennom Livs lyst. Dette er en spolemaskin, for å lage spoler til å ha i skyttelen. Altså den tredingsen man bruker til innslaget i veven. Jeg er å vever på et gammelt hus i nabokommunen, og de har en masse gamle vevsaker ståendes, der i blant en slik spolemaskin:DDDDD Man klipper til en oval av papir, som man surrer rundt stangen, og samtidig som tråen legges inn imellom, mens man strammer papiret godt rundt stangen. Så fortsetter man å sveive med den ene hånda, mens man fører tråen frem og tilbake, slik at man får en spole som først har en dumpel på midt, og som til slutt fylles opp med garn. Pass på at garnet ikke kommer for langt ut på sidene:DDD Veldig fin sak, du har fått tak i deg. jeg skal begynne å frekventere bruktbutikkene her i distriktet etter en slik spolemaskin, samt et hespetre/ garntvinne. Jeg har nemlig fått tak i vev på loppis, og som jeg har tenkt til å begynne å veve på:DDD klemz

Legg inn en kommentar