mandag 2. september 2013

 
 
Denne gangen ble vi møtt av en nydelig rev da vi kom til Lunden! Like nedenfor huset vårt krysset den veien og vi fikk god tid til å studere den der den stoppet og kikket på oss før den lusket innover i skogen. Dessverre ble det ingen bilder siden kameraet ikke lå klart, men det var uansett en flott opplevelse.
 Rev har vi ikke sett her før, men vi har sett eller sett spor av elg, rådyr, bever og hare.
 
 

Det er viktig å bruke finværsdagene til å gjøre det som må gjøres på husets ytterside, så nå har den ene ytterveggen blitt prioritert selv om vi samtidig jobber på badet.

Kledningen er revet, det er blitt lagt papp, isolert og vi er i full gang med å sette opp asfaltplater og sløyfer.
Mot slutten av dagen så det slik ut. En av takåsene er råtten og deler av den må byttes ut, men det får bli neste arbeidsøkt om været fortsatt holder seg bra.
 
 
 
 

Den gamle kledningen har gjort sin misjon i over 100 år, og selv om vi gjerne skulle bevart den, blir det godt å få opp ny og fin kledning som ikke bærer preg av å ha blitt forsømt i flere ti-år.

Sånn ser det ut når stokkmauren
har fått herje i treverket...

En merket at høsten hadde rykket et steg nærmere i Lunden også, og en rusletur med fotoapparatet bekreftet dette.

 
 

Høstsymbol nr.1, soppen, var det mye av i skogen rundt huset.

 
 
 

Gamle, værbitte gjerdestolper med porselensfester
er også egnet som fotomotiv :-) 
 
 

Det er tydeligvis ikke bare blåbær det er mye av i år; enormt mye tyttebær hadde modnet i skogen vår den siste uken og størrelsen var det ingenting å si på.
 
 
 
 
 
Rognebær er det også rikelig av. Nå er jeg ikke
så flink til  utnytte denne ressursen...
 
...men som høstdekorasjon er den veldig fin.
 
 
Ha en flott og fargerik uke :-)

5 kommentarer:

Mor Inger`s hus sa...

Så spennende å restaurere.

Mange kjempefine stemningsbilder - takk for titten.

Klem Inger

Heidi sa...

Fine bilder!

Maria sa...

Skal si mauren hadde tatt for seg, da er det ikke lenger alt som kan brukes om igjen, nei. Dere er driftige. Gleder meg til å se bilder av både badet (særlig) og den ferdige veggen.

Småbruket, Nilsgarden sa...

Hei! Vi skal også etterkvart skifte vindu og bordkledning. Kjekt å følgje med andre med liknande prosjekt. Har dere skifta vindu? Eventuelt kva forhandlar? Ha ein fin haustkveld :-)

Tante Titti sa...

Ja, nå er absolutt høsten kommet. Men så langt har den vært veldig flott her iallefall - varme fine dager ute i sola, og deilige lune kvelder med masse levende lys foran ovnen på kveldene. Skogen har fått masse flotte farger og det bugner av bær i skogen vår.
Lykke til med videre utvendig oppussing av huset i Lunden! Det gjør huset godt å få på "nye klær" etter mange år med forfall. Huset ditt er heldig som har fått dere som eiere!
HA en fortsatt fin fin høstuke!
Titti-klem

Legg inn en kommentar