søndag 12. august 2012

Teglstein er i boks

Vi har lenge vært på utkikk etter gamle teglstein som skal erstatte de snart utstlitte betongsteinene som ligger på huset vårt. Helst skulle det være mest mulig stein fra samme tak for å unngå forskjell i utseende og så er det jo greit at en slipper å kjøre halve landet for å hente de.
 Like før helgen dukket det opp en annonse på Finn, der noen skulle selge teglstein fra dette bedehuset som skulle rives.
Huset var fullt av flotte bygningsdetaljer, så for oss var det ikke bare taksteinene
som var av interesse...


 

Ikke noe problem når steinene er så fint pakket i kasser og står klare til å hentes.

Første lass på plass i Lunden...

...med de fineste teglstein, fulle av patina.
De kommer nok ikke på taket med det første, men det er veldig greit å
 ha de klare til den jobben skal begynne.


 


Som sagt var det mange fine bygningsdetaljer både på og i huset, og vi var så heldige å kunne på plukke med oss det vi ville ha! Alternativet ville vært at de gikk på fyllingen, og det ville vært kjempetrist.
Denne flotte svanehalslampen trenger bare litt oppussing før den vil gjøre en glimrende jobb som utelampe i Lunden.
Vi har noen finèrdører i huset som vi vil erstatte med fyllingsdører, og dørene i bedehuset var nøyaktig like våre fyllingsdører.
De flotte dørhåndtakene er jo bare en bonus!

 Bedehuset hadde krysspostvinduer, og selv om vi ikke har samme sort i huset vårt, kan de brukes til mange andre formål. Planene er klare...

 Noen dørhåndtak har fått litt hardere medfart enn andre, men det er ikke store jobben som skal til før det blir helt flotte igjen.

Vannøsa som lå igjen i huset fikk også bli med hjem.
En rusten dropsboks fra Amerika kunne heller ikke stå igjen, syntes jeg.
Boksen er fra D. Auerbach & Sons, "the largest, most modern candyfactory in the world" som det står på boksen. Her kan du lese mer om hvordan godterieventyret endte.
Et gammelt piano var, som resten av huset, utsatt for hærverk, men disse knottene i tre og porselen plukket vi med oss. De kan bli stilige som knagger eller knotter på et skap/en kommode.


 


Fine, gamle kjøkkendørbeslag kan også komme til nytte.

Aldri noe gøy at gamle hus må rives, men for oss er det  moro at disse tingene som egentlig skulle kastes, nå isteden vil komme til heder og verdighet i Lunden.
9 kommentarer:

Hulda sa...

Dere har vært knallheldige! Så supre de steinene var, og herlige pardører. Snakk om gullfunn!

Tone/Skrinet Antik og Kuriosa sa...

Dette var jo nesten som julaften, bursdag og 17.mai på en gang! Gratulerer med flotte funn og taksteinene blir nok flotte når de kommer på taket.
Ønsker deg en riktig deilig uke!

Klem Tone

MissMette sa...

å, så helige dere er som får tak i så mye fint ღ Teglesteinen kommer til å bli så fint hos dere, og mange herlige ting som den fine utelampen også... herlig å se alt dere får til :) - dere her bare kjempeflinke ღ Jeg har vært innom deg flere ganger, men vært litt dårlig på kommentarer - beklager så mye ღ Jeg elsker bloggen din og jeg gleder meg til å titte inn her til deg fremover også... spennende og tidkrevende jobb dere har her... men det kommer jo til å bli helt fantastisk flott ღ Nydelige bilder under her også av fantastisk hus, inngangsører og blomster, det er bare helt nydelig ღ Ønsker deg en fortsatt fin uke og sensommer... Stor klem fra Mette :)

Blått til lyst sa...

For en liten (stor!) skattekiste av et rivningshus. Godt noen både ser mulighetene og har energi til å ta tak. Dørvriderne er helt lik dem som vi har i vårt jugendhus. Fine! God idé å bruke pianorestene som knotter *S*
Med mange ekstra vinduer kan det vel bli både bli lysthus og andre flotte saker - Liv

Anonym sa...

Wow, så flott, så heldige dere var! Koselig å titte innom deg ;)

hilsen Beate

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Åhh så heldige dere var!!! Her var det mye kjekt!!! Skjønne piano eller orgelknotter også.
Vi kjøpte også slike gamle teglstein til vårt tak. Med flott patina. Men i ettertid har jeg virkelig angret på at vi ikke vasket pannene før vi la dem på taket. For du aner ikke hvor mye skitt som renner av dem hver gang det regner (selv etter 16 år!)
Jeg så potensiale i de flotte kassene pannene også lå i. Slike må være ypperlige til å så grønnsaker og urter i.

Ha en flott lørdagskveld.

Klem fra Hjørdis

Maria - Min oldemors hus sa...

Jeg slutter aldri å la meg forundre over alle som ikke ser verdien i slike dører, dørvridere og andre detaljer, men lar det gå rett på fyllinga. Mens vi andre leter land og strand rundt etter akkurat den dørvrideren som er i vårt hus. Æsj! Flaks at de i alle fall solgte taksteinen, slik at dere kunne komme å redde resten også (bortsett fra selve bedehuset). Hurra for dere!

LIVS LYST sa...

Jeg sier bare ÅÅÅ...

Og nå er teglsteinen i boks også. Så gøy!!

Huset i bullerbacken sa...

Oj vilken lycka att få hitta så mycket fina saker!! Jag älskar gamla hus och byggnadsvård. Så roligt att se allt ni tar hand om och ger nytt liv.

Ha en bra dag.
Kram/anna

Legg inn en kommentar