lørdag 7. juli 2012

Restaurert stabburslås


I fjor var så heldige å en slik gammel stabburslås! Vi har hatt en plan for den, men ikke før i sommer fant vi en flink mann som kunne fikse den for oss.
 Her er låsen etter restaureringen; like god som ny! Den er antagelig fra tidlig på 1800-tallet, muligens helt tilbake til slutten av 1700-tallet, så dette er verdifullt håndverk som det blir veldig gøy å se i funksjon igjen.
Ny nøkkel og nytt nøkkelskilt fikk vi med...

...og ferdigmalte, tidsriktige skruer!

Planen er at vi skal ha en "kjellerdør" i muren på huset, der det skal bli et rom hvor vi kan oppbevare gressklipper og diverse utstyr. Døren har vi allerede i huset, så dette blir rent gjenbruk. Et flott dørhåndtak var vi også så heldige å få sammen med låsen, men det må fikses litt før det kan brukes.


Gleder meg til jeg kan vise døren ferdigmontert med den gamle, flotte låsen, men det blir nok ikke på en stund enda. Det står en del på "to do-listen" som haster mer...
Digitalt museum kan du se flere fine stabburslåser.


Tusen takk til den snille giveren for at vi fikk overta denne flotte låsen, og til den flinke restauratøren for at vi nå kan ta den i bruk :o)3 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen takk for fin kommentar inne hos meg:)
Låsen ble kjempefin - elsker sånne gamle ting!

Fin fin mandag til deg
Klem

LIVS LYST sa...

OIOIOIOI for stabburslåsen! Så fin den ble!!

M sa...

Den låsen blir jo rett og slett som et smykka på døra. Så bra at den blir tatt så godt vare på. (",)

Legg inn en kommentar